Jak to miło jak ktoś czyta ze zrozumieniem.
Na PC rowniez
Czy w tytule wątku jest wymieniony PC. Po za tym mam laptopa z 2003 roku, który wystarczy mi do profesjonalnej pracy, oglądania filmów, słuchania muzyki i czego chcesz jeszcze. Co mam zrobić żeby pograć w wymienione gry na nim? Dołożyć 6500 PLN na nowy komputer? Czy wtedy pogram bez spowolnien, na kanapie i na 46 calowym monitorze w rozdzialce 1080i? Chyba nie...
Listy w sumie nie do konca obiektywne, bo np Lost Planet [niedlugo premiera], PES 2008 i The Orange Box ukazaly sie tez na PS3, chociaz konwersja tych dwoch ostatnich pozostawia wiele do zyczenia ;\
ORANGE zdaje się że jeszcze się nie ukazał na PS3, czyli obsówa.
Co do LOST PLANET to, (a propo dalszego twojego postu) to jest to jedna z gierek która zalicza obsówę i to sporą w stosunku do X'sa. Czasowy EXCLUSIVE, a po drugie nie ma jej na rynku, a takich gier nie brałem pod uwagę oprócz UNCHARTED będąc litościwym dla SONY i w imię dobrych gier na PS2, w które kiedyś szarpałem (ICO).
A co do PES 2008 to chyba powinnismy przemilczeć tą sprawę i zrobiłem to celowo, bo jeszcze mną trzęsie jak sobie przypomne że wydałem na tą grę pieniądze na PS3 by jak najszybciej wymienic ją na X'sa. Ze stratą kasy. Ale przemilczałem to w imię dobrych gier na PS2, w które kiedyś szarpałem (MGS'Y).
Napisalem...
część gier zalicza obsówę na PS3
a nie że akurat COD4 czy AC, choć w Assasina mój kumpel mógł zagrać dopiero po Updacie bo wcześniej się nie dało (skoki animacji), czyli jakiś poślizg jednak był.
Co do obsów na PS3 to nie powinniśmy ponownie zbyt wnikliwie badać, które gry zaliczyły obsówę na tą platformę bo okaże się że jest ich dużo, że wspomnę tylko najważniejsze: UT3. Ale będę litościwy dla SONY i w imię dobrych gier na PS2, w które kiedyś szarpałem (SHADOW OF THE COLOSSUS) nie wymienię innych tytułów.
Lista nie jest obiektywna bo to mój subiektywny wybór. Tak jak nie podeszla mi HS, tak samo nie lubię TEKKENA i NINJA GAIDEN. Co do FORZY2 to faktycznie powinienem spalić się ze wstydu bo gra genialna (polecam na kierownicy) a i jedna z moich ulubionych.