Ta aukcja jest ściemniana na maksa, w sensie opis jest robiony pod kogoś kto nie ma pojęcia o grach
Najfajniejszy motyw to screeny z crysisa na vh, i fotki z gta iv ;>
Bym z nim powalczył o niezgodność towaru z umową, gdyby mi Crysis na VH nie poszedł
@monio4 - po co to kręcić?! Masz zapas mocy na najbliższy rok!
Wejdź do biosu i stopniowo podnoś FSB (Front Side Bus) - w ten sposób nic nie zepsujesz, więc nie pękaj. Jak komputer straci stabilność, to znaczy, że przesadziłeś. Jak grubo przesadzisz i się nie będzie chciał uruchomić, musisz zrobić CLEAR CMOS (sprawdź w manualu jak - czasem zworką na płycie głównej, czasem kombinacją klawiszy - różnie), czyli przywrócić standardowe ustawienia biosu. Przy tym procku, płycie i dobrych pamięciach powinieneś w ten sposób co nieco wycisnąć.
Dalej robisz to samo, ale jak dojdziesz do maksymalnego FSB, zwiększaj napięcie na procesorze i znów podnoś FSB. To już jest szkoła średnia, trzeba monitorować temperaturę i zachować pewną ostrożność. Możesz zmniejszyć taktowanie pamięci (800/667/533), żeby mieć pewność, że osiągasz max procesora, a nie ogranicza Cię ram.
Kolejny rozdział będzie o pamięciach i timingach, ale to spory temat i lepiej poszukać faq'ów na necie.
@above89 - to trochę wróżenie z fusów, bo nie można dokładnie przewidzieć wymagań gier za rok. W życiu już dwa razy złożyłem dość mocnego desktopa i z doświadczenia mogę powiedzieć, że ze spokojnym graniem dłużej niż półtora roku jest ciężko. Kiedy wychodzi generacja kart graficznych następująca po Twojej, jeszcze grasz na luzie, ale kolejna, to już jest spora przepaść. Po około dwóch latach zaczyna się frustracja i granie na low.