Konsolowy Wiedźmin skasowany
Jak na razie nie są to potwierdzone informacje (...) Mam nadzieję, że to tylko plotki.
Anyway, zastanawiam się jak to się z PC'ta przeportuje.Tam 2GB RAM i ładowanie trwa wiecznie...
Konsolowy Wiedźmin skasowany CytujMamy dla Was bardzo smutne informacje. Nasze źródła donoszą, iż konsolowa edycja Wiedźmina została skasowana i gra nie ujrzy światła dziennego. Poza tym w CD Projekcie doszło do kolejnej serii zwolnień.Jak na razie nie są to potwierdzone informacje, ale skontaktowaliśmy się już z CD Projektem celem ich potwierdzenia. Mam nadzieję, że to tylko plotki. Mocno liczyłem na tę produkcję, no i sami przyznacie, że zapowiadała się bardzo dobrze. No cóż, poczekamy na oficjalne stanowisko.http://polygamia.pl/Polygamia/1,95338,6546572,Konsolowy_Wiedzmin_skasowany.html#article_comments
Mamy dla Was bardzo smutne informacje. Nasze źródła donoszą, iż konsolowa edycja Wiedźmina została skasowana i gra nie ujrzy światła dziennego. Poza tym w CD Projekcie doszło do kolejnej serii zwolnień.Jak na razie nie są to potwierdzone informacje, ale skontaktowaliśmy się już z CD Projektem celem ich potwierdzenia. Mam nadzieję, że to tylko plotki. Mocno liczyłem na tę produkcję, no i sami przyznacie, że zapowiadała się bardzo dobrze. No cóż, poczekamy na oficjalne stanowisko.
Średniawka. Żeby tylko nie zrobili z tego kolejnego NG2 spłaszczając rozgrywkę do tylko i wyłącznie napieprzania monsterów.
Nadal myślę ze to jakis ku*** zart.
Cytat: Stalker w Kwietnia 28, 2009, 11:53:17 amNadal myślę ze to jakis ku*** zart. Mnie to tam lata, wiedźmin na pieca to słabizna, także i tutaj cudów bym się nie spodziewał.
Jeśli te śmieszne ploty okażą się nieprawdą to wielki minus dla Polygamii.
Od pierwszej plotki minęły już ponad 24 godziny, nadal nie mamy żadnego oficjalnego stanowiska od CD Projektu, poza rozmaitymi "brak komentarza" (do kupy wypowiedzi pozbierał GameCorner), mimo międzynarodowego wydźwięku sprawy.Tymczasem na stronie GameBanshee pojawiły się nowe informacje. Jak donosi redakcja, ich źródła informują, iż faktycznie produkcja The Witcher: Rise of the White Wolf została wstrzymana, zaś wszystkie siły zostały przesunięte do pojedynczego projektu - Wiedźmina 2, który ma również pokazać się na konsole.Brzmi prawdopodobnie? Jak dla mnie tak. Jeżeli potwierdzą się informacje o problemach z WideScreen Games (zerknjcie na komentarze do naszej pierwszej notki), to faktycznie po rozmaitych zwolnieniach, o których informowaliśmy, robienie na raz dwóch gier nieco mijało się z celem, bo po prostu za długo byśmy na RotWW czekali. W tej sytuacji mamy szansę otrzymać wraz z wersją pecetową, lub nieco po niej, dopracowaną edycję na konsole. Mi to pasuje.Pragnę też zaznaczyć, iż nadal to wszystko są plotki i spekulacje, niepotwierdzone przez oficjalne źródła. Nadal czekamy na komentarz i liczymy, że gra jednak się ukaże.
Despite heavy rumour of The Witcher: Rise of the White Wolf being canned yesterday, Atari?s told VG247 this morning that its had no official word on the game?s ?status? from CD Projekt as yet.?We have no information about the change in the status of the title at the moment,? said a rep.When asked if he knew whether or not an announcement was forthcoming, the spokesperson added: ?At this stage, no. All we?re getting through at the moment are all the rumours circulating the internet, so at the moment we?ve got no information.?
The development of the game The Witcher: Rise of the White Wolf was suspended pending the resolution of financial problems between the project partners. We regret this situation mainly to the fans eagerly awaiting for this game. We find an intelligent solution to our partners who are involved in this ambitious project. "
Jak się okazuje, konsolowy Wiedźmin wciąż powstaje i ma się coraz lepiej! Tytuł, który jeszcze niedawno leżał na biurku i kurzył się, a prace nad nim oficjalnie zawieszono, wreszcie wraca do swojej dobrej formy. Problemy na linii CDP Red Studios - Widescreen zostały kategorycznie rozwiązane, a gra trafiła do rąk innego developera.Studio Widescreen, czyli dotychczasowy developer gry Wiedźmin: Powrót Białego Wilka, zostało oficjalnie zamknięte, czego powodem były ogromne problemy finansowe. Po konsolowego Witchera upomniał się jednak jego zagraniczny wydawca - Namco Bandai, który natychmiast prace nad grą powierzył innemu developerowi, a tytuł przedstawił już w swoich planach wydawniczych. A to jeszcze nie koniec dobrych wieści, bo Atari "pogodziło" się wreszcie z CD Projekt Red Studios! W tym momencie nic już nie stoi na przeszkodzie, by prace nad nowym Wiedźminem ruszyły pełną parą! W najbliższym czasie poznać powinniśmy również dewelopera nowego tytułu z Wiedźminem w roli głównej. Pojawienie się tej produkcji na naszych konsolach jest już jedynie kwestią czasu. Biały Wilk jednak powróci!
Nareszcie jakiś RPG