Info ze Spike.tv:
- nie będzie kosmicznych bitw;
- na pytanie, czy w ME2 znowu będzie "alien sex scene", gościu w BioWare (zapomniałem nazwiska) odpowiedział: "Romances will be as well done and as sophisticated in ME2 as they were in ME1."
- "There will be more people to meet and take with you."
- w pewnej chwili na ekranie pokazany jest gameplay, gdzie podczas walki za głównym bohaterem biega mężczyzna (człowiek) posiadający moce biotyczne
- jeżeli dobrze zrozumiałem, fabuła będzie powiązana z wydarzeniami z
Mass Effect: Ascension (druga powieść w świecie w ME; pierwsza,
Revelation, była prequelem do ME i dotyczyła wspólnej misji Andersona i Sarena, o której mowa była w grze)
- kontynuacja fabuły ze Żniwiarzami
- znowu, jeżeli dobrze zrozumiałem, w zależności od tego, czy zostanie wczytany save z poprzedniej części, czy też zaczniemy grę całkowicie od nowa, gracz ujrzy różne intro gry
Kilka fotek ze Spike.tv:
Tekst po prawej to "Good to see you to, Wrex"
...
Ciekawe, kim jest ten człowiek, który cieszy się na widok Wrexa, i wygląda podobnie jak standardowy Shepard...
Po prostu brawa za spoiler
: Marzec 28, 2009, 12:42:54 pm
W filmiku z prezentacją cut-scenek, w dialogu, pojawił się ten tekst:
Contact: Tips you off regarding Assassins attempt on Nassana's life.
Contact: Gives you access to the second tower and tells the player about some of Nassana's evil doing.
Jeżeli ktoś nie pamięta, Nassana to asari, którą można spotkać w kawiarni w ambasadzie, a która prosi Sheparda o zabicie siostry, gdyż jej przestępcze działania mogą źle wpłynąć na karierę polityczną Nassany.
Jeżeli to nie jest zbieg okoliczności, to miło, że autorzy odwołują się do postaci trzecioplanowych, które pojawily się w poprzedniej części, gdyż w ten sposób tworzą wrażenie, że faktycznie to cały czas to samo uniwersum.