Witam
To tak w skrocie, proba pomocy dla Bobiego w zwiazku ze zla synchronizacja napisow w filmach konwertowanych na PSP przy uzyciu Total Video Conventer'a:
Wiec tak:
1. Dodajemy nowe zadanie "New Task" nastepnie wybieramy film, ktory chcemy przekonwertowac, aby smigal na naszym PSP.
2. Wybieramy format na jaki chcemy film przekonwertowac:
3.Wybieramy jakosc "Quality" taka jaka nam odpowiada ( czym lepsza jakosc tym film wiecej "wazy")
4. Klikamy na "Settings"
Pojawia sie nam nowe okno, jestesmy na pierwszej zakladce "Audio" tu nie zmieniamy nic.
5. Przechodzimy do zakladki "Video" i widzimy opcje jakie mozemy zmienic podczas konwersji filmu, w tym takze, liczbe klatek "Frame rate"
Originan frame rate (or System default) - pozostawia liczbe klatek nie zmieniona
Custom - recznie wklepujemy liczbe klatek, taka jaka nam odpowiada
Wiec aby napisy sie nam nie rozjedzaly nalezy wybrac opcje pierwsza "Original frame rate (or System default)", lub programem typu
Subtitle Workshop,
SubEdit zmienic wartosc FPS napisow do wartosci jaka wprowadzimy w okienko "Custom"
Opublikowane: Październik 19, 2008, 18:35:50
btw. tak tak dobrze widzicie, mam Max Payne The Movie
Opublikowane: Październik 19, 2008, 18:38:36
Dzis do mnie doszlo UNTOLD LEGENDS THE WARRIORS CODE, wiec sprawdzimy na co mnie namowiliscie
... jak narazie wiekszosc gier jakie kupuje na PSP'eka, podoba mi sie (no procz sims 2, ale to moja dziewczyna meczy). Wiec mam nadzieje, ze i tym razem bedzie podobnie...
btw. Snake
Filmy po konwersji musza miec nazwe MVxxxxx ( gdzie x to jakies cyfry) i musza byc wrzucone do folderu MP_ROOT, ktory trzeba utworzyc obok folderu PSP na karcie pamieci ...grrrrr