Fiu, fiu... Jak nie pseudo dock to ikonki - widzę, że każdy chciałby mieć maca
9 lat na Windowsie, miesiąc na linuksie. Żeby polubić rozwiązania mac os x wystarczyło kilka h
na mac booku pro
Chociaż nauczyciel przyniósł go nam w zupełnie odwrotnym celu "chcę zaoszczędzić wasze pieniądze". Fajnie, że działa np. pakiet CS4 ale podobno nie chodzi 3D max więc dalej trzeba używać windowsa ;/. Na linuxie też już działa CS2 (sprawdzałem na demie, wystarczy Wine) i podobno CS3 też chodzi. Teraz myślę "poważnie" nad zakupem Maca mini
a jak się zestarzeje to pod tv.. A jaki Ty masz ?
No mi na komputerze potrzebna jest przeglądarka internetowa, Gadu-Gadu i jakiś notatnik kompatybilny z Wordem. Nie gram, nie pracuję na komputerze, więc mógłbym przygarnąć Maka, no ale niestety kosztuje krocie, więc siedzę dalej na Windowsie.
Windows też. Do twoich "zastosowań" - Linux. Ubuntu zupełnie wystarczy, przyjazna dystrybucja, łatwa konfiguracja.
Maki niekompatybilne są przeważnie z... portfelem potencjalnego użytkownika
PS: Windows w edycji 7 podobno nauczył się samodzielnie zmieniać tapety
Mój nauczyciel grafiki ciągle nie może zrozumieć czemu to tyle kosztuje. Podobno 10 miesięcy szuka powodu dla którego miał by wydać 10 tys zł na lapa. Ale jak się odwróci jajecznice czy kawe można usmażyć/podgrzać
Napęd slot-in, marka, monitor LED za to się płaci. Ale imo nie jest to tyle warte... Bo niech mi ktoś powie czy cena za monitor 30" apple 8tys zł to cena dobra jak za 30" XHD...
Windows 7 puki co jest darmowy i to go broni, a o wspomnianej funkcjonalności nie wiedziałem. Trzeba zainstalować
Kiedyś myślałem, że kupie Viste lub 7 Boxa, a teraz używając linuksa nie mogę znaleźć powodu dla którego miał bym wydać na ten system więcej niż 30-50zł. Za ten emulator płatnych programów które są mi potrzebne
poważny każdy większy program powinien działa jak na konsoli, wkładasz płytę przy odpalaniu kompa i ładuje swój system który zabiera jak naj mniej pamięci, i ma dostęp do montowania partycji aby zapisac efekty pracy... Myślę, że w programach w których się siedzi kilka godzin (zaawansowana grafika, gry itp) sprawdziło by się to jako np. opcja idealnie..