Hej ziomy
Grałem dziś w MW2 na multi 'trochę' - dobiłem póki co do 14stego levelu [i tak zostanie zresetowane
]. Jest lepiej niż się spodziewałem. Co prawda nie pasi mi podejście 'zabijesz hedem, bonus 100pkt, zabijesz gościa co Cię wcześniej zabił, bonus 100pkt, zabijesz z dystansu, bonus 100pkt, pierdniesz, bonus 100pkt', ale przeżyję. Moje wcześniejsze obawy co do ludzi nadużywających bonusów za killstreaki po części się sprawdziły - nie tak trudno zasiąść za steram helikoptera, lub tego samolotu. Już wyjaśniam - standardowo za cztery kille jest bonus, który zrzuca nam z powietrza losową rzecz, np uav jammer, ammo, albo jakiś bonus. Dosyć często, trzeba przyznać. Więc wcale nie trzeba mieć 11 killi streaka, by z heli nawalać [normalnie jest właśnie za 11 killsów]. Co gorsza, zrzucony bonus za cztery kille może podnieść KAŻDY, więc miałem już okazję użyć zarówno helikoptera, jak i tego samolotu [AC130 się on zwie? Naprawdę nie wiem, a nie chcę w błąd wprowadzić]
Obydwa latające pojazdy są jednak przepowerowane. Samolocik może nie tak bardzo, bo co chwilę trzeba mu ammo przeładowywać i starcza na krótko, ale z helikoptera naprawdę można sporo łatwych killi natrzaskać
Z innych denerwujących mnie rzeczy, to dostajemy zdecydowanie za mało ammo na starcie [kilka killsów i już trzeba szukać], niektóre mapy są zdecydowanie za duże, oraz zabija/ginie się zbyt szybko. Niemniej gra lepsza niż się spodziewałem, może nie spędzę z nią tyle czasu, co z czwóreczką, ale godna polecenia jest zdecydowanie