Pościągałem kilka programów i gier także podzielę się opinią.
Remote - program działa jak pilot do iTunes, leżysz sobie na łóżku i zmieniasz piosenki na iTunes za pomocą iPhone'a
Colors! - posiadam w wersji Lite, pewnie część osób zna ten program z DSa, świetne, naprawde przekozackie rzeczy można na nim tworzyć, a później obejrzeć proces tworzenia od początku na przyspieszeniu.
Tutaj macie galerię użytkowników. Aż się wierzyć nie chce, że takie cuda tam powstają.
Translator - bardzo dobry translator, obsługuje wiele języków, w tym polski
Darkroom - aplikacja do robienia zdjęć w ciemnych pomieszczeniach, w nocy (jak wiadomo zwykły aparat ajfonowy tego zbyt dobrze nie robi)
Sudoku - jak ktoś lubi, to idealne na nudne wykłady
Fastlane Lite - demo gry wyścigowej, arcade, jak dla mnie średnia, ale warto sprawdzić możliwości iPhone i sterowanie za pomocą wychylania
Labirynth - to pewnie zna każdy kto miał do czynienia z tym telefonem (za pomocą wychylenia, trafiasz kulką do dziury
, omijając przeszkody), kiedyś gra była darmowa, ale że stała się bardzo popularna, trzeba za nią zapłacić. Oczywiście można ściągnąć wersję Lite, ale posiada tylko 5 plansz.
Topple - świetna, darmowa gra od twórców Rolando, polega na budowaniu jak najwyższej wieży z klocków.
Rolando - po ściągnięciu i zapoznaniu się z wersją lite, od razu kupiłem fulla (5 euro). Coś a`la LocoRoco. Najlepszym opisem gry będzie
prezentujący jej możliwości i jakże intuicyjne sterowanie.
Super Monkey Ball Lite - całkiem przyjemna gra polegająca na wychylaniu kulki z małpą, żeby dojechać do celu. Chociaż na pełną się chyba nie skuszę.
Onet.pl - Newsy po polsku, zajmuje piersze miejsce w darmowych Newsach na AppStore, nawet przed NYTimes
to tyle na dzisiaj, jeśli ściągnę coś co mnie zainteresuje, podzielę się znowu