Ryo dodaj mnie (Ohtar1985) na FL to może będzie okazja pograć przed otwarciem serwerów US. Kumpel też ma US wersję, ale jego kolega ma EU i zaprosił go do squadu i działa
: Listopad 20, 2009, 03:43:57 am
Bardzo przyjemnie się gra. Poprawili realizm broni. Większość ma taką samą pojemność magazynków co realne odpowiedniki. Zaimplementowany został również odrzut. Strzelanie z karabinka nie polega już na prowadzeniu ognia ciągłego na każdy dystans. Krótkie serie i pojedyncze strzały się kłaniają. Niestety są tylko trzy nowe giwerki w stosunku do części pierwszej - Beretta 93R (powinna strzelać seriami), M1A1 Thompson i Colt 1911. Zarówno amerykanie jak i rosjanie mogą używać tego samego rodzaju uzbrojenia. Trochę dziwi PKM w łapach amerykanina, ale szybko dostaje się unlocki do amerykańskich spluw.
No właśnie - unlocki. Grając pierwsze trzy rundy dochrapałem się dziesiątej rangi, potem wpadła jedenasta i wywaliło mnie z gry. Teraz mam wyzerowane konto i nie nabija mi punktów w statystykach - nie mogę również korzystać z unlocków które wcześniej zdobyłem. Mam nadzieję że to szybko naprawią.
Grafika - bardzo mi się podoba. Początek mapy po stronie atakujących (amerykanie) to zdewastowane pojazdy (klimacik!). Jak tylko ruszysz atakować rosjan, nadlatują dwa A10 ostrzeliwując ichnią bazę. To chyba tylko dekoracja, bo nie widziałem żeby kogokolwiek udało się tym zabić, ale klimacik jest zachowany. Krew trochę dziwnie wygląda przy strzelaniu z niektórych broni - na przykład z czołgowego karabinu maszynowego - przeciwnik dostaje kulę a obłok krwi jest taki jakby mu kończynę urwało przynajmniej. Nie zdziwiłbym się gdyby padł rzeczywiście bez nogi albo ręki, ale kolo potrzebuje ze trzy takie strzały (jak nie więcej). Fajne jest to, że gdy strzela się z armaty czołgowej to szyby w pobliskich budynkach wypadają.
Dźwięk - trzeba usłyszeć. Czad!!! Denerwuje mnie za to to samo co w jedynce. Czołgi na wyciszonych silnikach. Dziś gościu czołgiem do mnie podjechał na kilka metrów i wypalił z armaty prosto w mordę. Grałem snajperem i byłem skupiony na celowaniu, ale czołg podjeżdżający do mnie na pewno bym usłyszał.
Gracze z EU mogą grać z graczami z US. Muszą tylko założyć squad między sobą. Bardzo możliwe że i przez friend liste można dołączyć się do gry w innym regionie. Ustawka dziś? Jutro? Pojutrze?
Ostatnie trzy dni urlopu chyba spędzę w dużej mierze przed konsolą.
EDIT: Co do sterowania jeszcze - kra ma trochę killzonowy feeling. Ale można sobie wybrać specjalizację, która powoduje że szybciej się biega, tak więc to chyba nie będzie aż tak duży problem (dla mnie wręcz przeciwnie).