już już odpisuje, bez nerwów
a więc tak:
Po pierwsze po co piszesz o grafice ? w sieciowym FPSie liczy sie przejrzystosc i plynnosc rozgrywki, grafika ma marginalne znaczenie, no chyba ze komus staje na widok latajacego piasku na Phyrrusie.
Po drugie mapy w KZ to najgorsze twory jakie widzialem w FPSach. Gdyby zabrac z nich ta cala otoczke efektownej grafiki zostaja fatalnie zaprojektowane poziomy, ktorych architektura wola o pomste do nieba.
Po trzecie sterowanie. Mimo tego high precision i tak jest gowno warte. Jak komus sie podoba ta ociezalosc to ok, ja wole szybkie i precyzyjne sterowanie.
Po czwarte(chociaz to maly minus bo nie ma co oceniac po grze na publiku, ale zawsze jest) chaos i bezsensownosc rozgrywki, respawnowanie sie masowe w obj, wszedzie granaty itd. Ten problem pewnie znika przy mniejszej ilosci osob i na meczach.
Po piate wlasnie to nieszczesne respownowanie. Dla mnie(podkreslam dla mnie) to calkowicie niszczy fun z gry, pozbawia gre taktycznosci. Po co masz uwazac i kombinowac na wszytskie sposoby jak i tak zaraz po smierci sie odrodzisz? To może nie jest akurat wada tylko KZ, ale niestety takie rozwiazanie tu przyjeli. W Codzie dlatego liczy sie tylko HC search&destroy. Giniesz to grzecznie czekasz do konca rundy. To o czym pisze odnosi sie do wszytskich trybow poza normalnym czy teamowym detmeczem bo tam wiadomo musi byc respawnowanie. Kilka lat grałem w Americas Army i nic nie przynosi wiecej frajdy niz podchody prawie do konca czasu rundy zeby wyciagnac jak najwiecej nieuwaznych graczy druzyny przeciwnej i potem na koncu przeprowadzic dokladnie dopracowany wczesniej atak. W takim rodzaju rozgrywki jeden kill moze zalamac cala defensywe i znaczy o wieleee wiecej i przynosi o wieleeeeee wiecej satysfakcji. Juz nie mowiac o tym jak zostajesz sam kontra kilku opforow i wiesz ze cala druzyna na Ciebie patrzy i liczy ze dasz rade wygrac runde. Nic tak nie motywuje
Podkreslam ze ten minus jest bardzo subiektywny i rozumiem jesli ktos woli inny rodzaj rozgrywki, dla mnie takie granie z respami nie ma sensu(wyjatkiem tu jest battlefield, bo tam ze wzgledu na wielkosc mapy i rozwiazania przyjete przy respownowaniu jest ok).
Po szóste gówniane mapy, ale to chyba juz mowilem
Żeby nie było OT jak ktoś ma BF niech mi przysle zaproszenie do znajomych, zrobimy sobie składzik
PSN wRoobelele