Grałem u kumpla na swojej kierownicy (Logitech DriveFX), przejechałem sobie kilka wyścigów - na początku czeka nas krótka jazda testowa która dostosowuje ustawienia do naszego skilla i powiem, że robi to całkiem nieźle, chociaż jak zawsze przy takich ocenach trzeba to trochę skorygować (można później odbyć jazdę ponownie na nowych ustawieniach i poprawić w razie czego), potem jeszcze jeden wyścig na tym samym torze ale już z przeciwnikami i zaczynamy karierę. Przejechałem u znajomego 6 wyścigów z kariery, tj. z pierwszego poziomu i jeden wyścig sponsorowany i powiem, że jest nieźle :) W końcu jakiś nie dresiarski NFS ;D Graficznie nie jest to jakiś szczękopad, ale jest elegancka grafika z kilkoma świetnymi efektami (np. rozmazanie obrazu po kraksie, skupienie "naszego" wzroku na trasie skutkujące rozmazaniem deski rozdzielczej etc.), ogólnie na pewno jest to jedna z najlepiej wyglądających samochodówek (ale do Dirta 2 jej daleko, a miało być odwrotnie :) ). Dźwięk jest MASAKRUJĄCY, grałem na Logitech Z-5500 i właśnie dzięki efektom dźwiękowym można się maksymalnie wczuć. Na mojej taniej kierownicy gra się świetnie, model jazdy przypomina PGR 4, choć uczucie prędkości tutaj jest IMO znacznie lepsze, grałem na medium, domyślam się więc, że na wyższych poziomach jest jeszcze ciekawiej :) Na padzie nie grałem, grał znajomy zanim wpadłem do niego z kierownicą i specjalnie nie narzekał. Na pewno zainwestuje w ten tytuł, chociaż raczej nie w momencie premiery... najpierw Forza, a to chętnie zakupie, gdy stanieje ;-)