Jedna roznica chrzecijanie, a muzlamanie.
je**e mnie to w co wierzysz. Ci ludzie uciekają ze znacznie poważniejszych przesłanek niż twoja. A to w co wierzysz, nie czyni cię lepszym od kogokolwiek innego. Możesz mnie mieć za skrajnego lewusa, ale to ja jestem w Polsce i póki co to daje mi znacznie większy mandat niż tobie, by decydować co z Polską powinno się dziać. Nie ma najmniejszej różnicy między tobą a losowym syryjczykiem, który uciekł. Nie płacisz podatków w moim kraju, spierdoliłeś z tego kraju, i teraz kładziesz ze swojej pensji na dożywanie brytyjskich dzieci, nie polskich. Twój "patriotyzm" kończy się tam, gdzie zaczyna się payslip. Twoje chrześcijaństwo kończy się tam gdzie zaczyna się niewygoda. To jest postawa, którą chcesz stawiać naprzeciw czegokolwiek? Zabawne.
To samo koleżka Marins. Kolejny patriota, który spierdolił bo mu się złotówki nie zgadzały. Sami uciekliście, innym zabraniacie. To jest ta chrześcijańska postawa, która ma was nobilitować? Patologia.
Na każdy argument, w którymkolwiek temacie, zawsze jest ta sama śpiewka. News, że ktoś komuś zrobił krzywę i/bo był muzułmaninem. Ale co to zmienia? Morderca to morderca. Miało było/jest białych morderców? Stalin, Hitler, Pol Pot? Mało jest gwałtów popełnianych przez białych? W Polsce byłaby zerowa przestępczość... A może jest, a ja o czymś nie wiem? Gwałciciele, mordercy, pedofile są źli, niezależnie od kraju, rasy czy wyznania i powinni być penalizowani niezależnie od rasy, kraju czy wyznania. Dlaczego to jest tak trudne do zrozumienia? Bo co, bo mają takie "tendencje"? Dżihad to ułamek islamu. I kur** uprzejmie proszę o nie wmawianie mi jakiejś sympatii do muzułmanów, bo takowej nie mam. Tak samo jak nie mam do każdego fundamentalizmu.