Co do GT5 i Shift.... Cóż, przypominam, że tego pierwszego nie ma. A jak wyjdzie to zapewne żadnym symulatorem nie będzie. Nie jeździłem Veyronem, ale Clarkson (TG) przetasował pojazdy i zero jedynkowe w GT i te namacalne. Stwierdził, że GT symulatorem nie jest.
Tak , czy siak, przyznasz chyba Mrocz, że w NfS:S gra się znakomicie. A to , że GT5 będzie lepsze w ogólnym założeniu. To raczej dyskusji nie podlega. Powiedzmy
Sorry ale to bredzenie mnie trochę męczy... Po pierwsze Clarkson nie przyznał, że GT symulatorem nie jest... Chyba oglądasz z jakimś lewym tłumaczeniem w oryginalnej wersji ewidetnie podkreślił, że ten czas dałoby się wykręcić gdyby nie psychika... W grze nie czuć stracha przed wypadnięciem z toru jak w realu, i głównie tym się to różni...
Podkreślił, że GT jest bardzo realistyczny w pewnych kwestiach w innych mniej...
PS. Inna sprawa, że Clarkson zrobił faila wykręcając czas w GT 4 na... PADZIE... gdzie w realu używał kierownicy...
Ja kiedy kupiłem sobie kierownice początkowo miałem problem zbliżyć się do moich starych czasów na padzie, teraz to na padzie słabiej mi idzie...
I tak w NFS: SHift gra mi się rewelacyjnie, ale strasznego faila popełniasz porównując to do GT5... Bo idąc tym tokiem rozumowania zaczniemy porównywać Burnouta Paradise do GT 5...
Zapominasz chyba, że większość (znaczna) graczy nie jest pure HC. Zaproś kuzyna, dziewczynę, którzy niespecjalnie orientują się w grach i daj do porównania Shift i GT5P. Mało tego. Dodaj do tego później BP właśnie. Popytaj przy czym bardziej się bawili. Przy efektownym BP, którego z miejsca ogarnęli, czy przy GT5P, gdzie zapewne zakrętu nie zabrali.
Spytaj się czy widzą jakieś podobieństwa.... Powiedzą, że obie są grami wyścigowymi, ale BP jest szybsze i auta się niszczą. Ogólnie są ciekawsze.
Liczy się radość z gry. Nie powiesz chyba, że tej Shift, czy BP nie dostarcza.
Ja natomiast uważam za niekoniecznie rzetelne porównywać grę, która wyszła w ubiegłym roku, do gry która miała wyjść w ubiegłym roku, a premierę o kilka miesięcy przełożyli, a później o kolejne.... Zobaczymy co w 4tym kwartale będzie.
Troszkę jak w DI zaczyna się dziać, gdzie kilka osób stwierdziło, że nie można porównywać DI do GoW III, ale już bez jakiejś wyszukanej argumentacji. Padało tylko : bo lepsza , ładniejsza ta druga.
W zasadzie można to tak podsumować. Kto grał w NfS: S, a kto w GT5. Tyle
A o mój ang. nie martw się, po 16tu latach nie potrzebuję tłumacza. A całość i tak była przytoczona z magazynu TG, a nie tamtego odcinka.