Autor Wątek: Prince of Persia Trilogy  (Przeczytany 16125 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
Odp: Prince of Persia Trilogy
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 22, 2010, 19:20:04 pm »
To:
Zanim ktoś się zdecyduje na zakup trylogii, polecam najpierw przejrzeć opinie na jej temat. Z tego, co piszą na NeoGAF, konwersje są... słabe pod względem technicznym. Poprawiono wprawdzie model Księcia (ma palce :P) oraz polepszono tekstury, ale jednocześnie usunięto (bądź zminimalizowano) bloom oraz zmieniono oświetlenie, które nadawało grze ten baśniowy klimat i pozwalało ukryć różne niedoróbki techniczne (modele, tekstury):
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

Dodatkowo gra lubi się wieszać i wywalać. Bardzo często.

+ to:
Największe rozczarowanie? Chrupiąca i dławiąca się animacja. Dla mnie coś szokującego, że gry z ubiegłej generacji, które dostały tylko nowe tekstury i anty-aliasing, nie potrafią utrzymać chociażby stałych 30 klatek na sekundę (i pomijam pytanie, czemu nie 60). W Piaskach Czasu zdarzyło mi się to parę razy pod koniec gry, gdzie gra nie wyrabiała i gołym okiem widać było, że gubiła klatki i płynność animacji spadała do około 15 fps-ów. Podobnie było z Duszą Wojownika i Dwoma Tronami, gry przy zadymie lubią się krztusić i ostro gubić klatki. Skandal po stronie Ubisoftu! Osoby odpowiedzialne za przepisanie kodu na PlayStation 3 powinny się wstydzić. Niestety, nietknięta została również kamera. Ileż to razy musiałem zaczynać przygodę od ostatniego zapisanego stanu gry, bo kamera postanowiła mi się odwrócić tak, że nie widziałem nic? I na nic zdały się próby jakiejkolwiek zmiany. Gdyby panom z Ubisoftu chciało się cokolwiek z tym zrobić naprawdę byłoby dużo, dużo lepiej. A tak pozostaje kręcić głową z niesmakiem. Warto dodać, że czasami gra świruje i włącza nam losowe dialogi audio w trakcie walki, jednak dzięki Bogu, jest to rzadkie zdarzenie..

I klarownym staje się fakt co do ilości złotych trofeów, co potwierdza wypowiedz niejakiego maniekz:

Wiadomość scalona: Listopada 22, 2010, 19:20:25 pm
:

maniekz

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 22, 2010, 19:29:06 pm »
To:
Zanim ktoś się zdecyduje na zakup trylogii, polecam najpierw przejrzeć opinie na jej temat. Z tego, co piszą na NeoGAF, konwersje są... słabe pod względem technicznym. Poprawiono wprawdzie model Księcia (ma palce :P) oraz polepszono tekstury, ale jednocześnie usunięto (bądź zminimalizowano) bloom oraz zmieniono oświetlenie, które nadawało grze ten baśniowy klimat i pozwalało ukryć różne niedoróbki techniczne (modele, tekstury):

Dodatkowo gra lubi się wieszać i wywalać. Bardzo często.

+ to:
Największe rozczarowanie? Chrupiąca i dławiąca się animacja. Dla mnie coś szokującego, że gry z ubiegłej generacji, które dostały tylko nowe tekstury i anty-aliasing, nie potrafią utrzymać chociażby stałych 30 klatek na sekundę (i pomijam pytanie, czemu nie 60). W Piaskach Czasu zdarzyło mi się to parę razy pod koniec gry, gdzie gra nie wyrabiała i gołym okiem widać było, że gubiła klatki i płynność animacji spadała do około 15 fps-ów. Podobnie było z Duszą Wojownika i Dwoma Tronami, gry przy zadymie lubią się krztusić i ostro gubić klatki. Skandal po stronie Ubisoftu! Osoby odpowiedzialne za przepisanie kodu na PlayStation 3 powinny się wstydzić. Niestety, nietknięta została również kamera. Ileż to razy musiałem zaczynać przygodę od ostatniego zapisanego stanu gry, bo kamera postanowiła mi się odwrócić tak, że nie widziałem nic? I na nic zdały się próby jakiejkolwiek zmiany. Gdyby panom z Ubisoftu chciało się cokolwiek z tym zrobić naprawdę byłoby dużo, dużo lepiej. A tak pozostaje kręcić głową z niesmakiem. Warto dodać, że czasami gra świruje i włącza nam losowe dialogi audio w trakcie walki, jednak dzięki Bogu, jest to rzadkie zdarzenie..

I klarownym staje się fakt co do ilości złotych trofeów, co potwierdza wypowiedz niejakiego maniekz:

Wiadomość scalona: Listopada 22, 2010, 19:20:25 pm
:

Idź i drugiego dzbaneczka wbijaj w duszyczce !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eldarion

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 22, 2010, 19:57:48 pm »
kurcze naprawde to chciałem kupić jak stanieje ( i nie dla trofeów  :angel:), skończyłem tylko Piaski Czasu na Gacku - świetna gierka

LukeSpidey

• J-23
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #43 dnia: Marca 27, 2012, 10:17:48 am »
50 zł to chyba dobra cena - za trzy naprawdę spoko gierki z ery PS2 i Pieca, na którym to właśnie po raz pierwszy miałem okazję się wciągnąć w trylogię.

Teraz pykam sobie w Piaski Czasu w odświeżonym HD i jestem bardzo rozczarowany pracą jaką wykonało Ubi, a właściwie jej brakiem. Do samej gry nic nie mam. W sumie te same zarzuty co kiedyś, czyli dość ubogi system walki, ale elementy platformowe dają radę. Czego się czepiam to wykonanie techniczne. Gra się przycina, fpsy czasem lecą na łeb na szyję, kamera to tak jakby własnym życiem żyła, a do tego dźwięk jest tragiczny - jedne dialogi są głośno innych w ogóle usłyszeć nie można. Do tego przeróżne dźwięki pojawiające się znikąd, a okazuje się, że dochodzą z pomieszczenia obok.

Sylvan Wielki

• Gagarin
  • Reputacja: 253
« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 13, 2012, 15:04:31 pm »
Za darmo bym nie chciał (no, chyba tylko po to by kolekcję zasiliły). Koszmarnie się w nie obecnie gra. Już lata temu były upierdliwe, a teraz jest to istny dramat - szczególne pisaki czasu.