Ja 5-ki nie miałem okazji ograć, więc cieszę się z tej edycji. Kiedyś może dam grze szansę.
Ogólnie widać nową tendencję. Na tej generacji były remastery HD, teraz będą RT.
Polecam. Bardzo dobry slaszer,
świetnie się przy tym prezentujący. Niemniej lepiej kupić bazową wersję. Ty, z tego co pamiętam, chcesz kupić Serię X. DMC V już na One X kapitalnie wygląda, hulając w okolicy 4k bodaj z praktycznie stałymi 60 klatkami (gra gubi je sporadycznie). Używkę można już za Kazimierza dostać, a nowa jest niecałe 40zł droższa (Devil też był jakiś czas temu w XboxGamePass dostępny). Nie jestem przekonany, czy za nową edycję, będzie warto wydać ponad 160zł. Zrobisz jednak, jak uważasz.
Z tymi kotletami będzie, jak do tej pory.Smażyć na głębokim tłuszczu je będą i zaoferują 4k+60k/s, lub RT i cięcia do fHD/30klatek.
Więc to będzie tylko opcja.
Wybrać marne 30 (i to na nowej generacji), szczególnie, jeżeli na poprzedniej coś w 60 działało (i to na PS4/One podstawowych), to ... no cóż. Róże są gusta. Nie polecam jednak. Choć to też wiele będzie zależało od samej gry.
W każdym razie - udanej zabawy.