Zapraszam wszystkich forumowiczów do głosowania w następujących kategoriach:
1. Najlepsza firma (czyli kto całościowo zaprezentował się z najlepszej strony)
2. Najlepsza nowa zapowiedź (niekoniecznie musi chodzić o grę)
3. Najlepsza gra
4. Największy zawód targów
(....)
1. M$. Podobnie jak w ubiegłym roku zaprezentował się najlepiej, choć było znacznie słabiej niż się spodziewałem - liczyłem na pokaz nowej konsoli plus gry nowej generacji. Cóż nie wykorzystali braku Sony należycie. W każdym razie pokazali dużo gier, było ciekawie przy tym, a cały świat mówi o
Cyberpunk 2007 i #breathtaking. Na drugim miejscu zdecydowanie Niny.
2. Podobnie jak rok temu największe BUM zapewnił
Cyberpunk 2077 i tak też było w tym roku - Johnny Silverhand, to jedna z najważniejszych postaci papierowego Cyberpunk 2020 i na targach skradł szoł.
Drugie miejsce, to Zeldini II
Kontynuacja jednaj z najlepszych gier tej generacji, gry roku 2017 wg GameOnly, a jakże.
3.
Ori and the Will of the WispsKontynuacja jednej z najcudowniejszych growych przygód jakie dane było mi poznać. To nie może się nie udać.
Drugie miejsce, a jakże -
Cyberpunk 2077. 4. Miałem tu wrzucić brak Sony, ale jakiż to zawód, skoro było o ty wiadomo od dawna. Zresztą oni mieli kapitalną konfę w 2016r. Mocno przeciętną, ocierającą się o zawód w 2017r. Bardo dobrą w ubiegłym roku, więc wychodzi na to, że znowu byłoby średnio. Może to i dobrze, że ich nie było....
Wrzucam zatem brak prezentacji Skarlet.
W ub. r. już o nowej maszynie wspominali. Liczyłem, że to będzie potężne uderzenie, szczególnie, że sami zapowiadali najlepszą konferencje od lat.
Pokaz nowej konsoli, gier nań. Szkoda.
Miejsce drugie - brak nowego Asasyna.
Orgins - rewelacja.
Odyseja obok RDR II moja gra 2018r. Liczyłem na ten tytuł.
Reasumując tak jak wspomniał Moldar - najsłabsze targi od lat. Najsłabsze nie oznacza, że złe, ale można było lepiej. Z drugiej strony ta generacja wygasa. Na pocieszenie mamy pewność, że 2020r. przyniesie istne łał (a przynajmniej powinien ten rok być kapitalny). Pokażą nową generację, nowe konsole, mam też nadzieję, że Sony wystąpi na nich.