Mam wielką nadzieję, że E3 2006 będzie miało taki niesamowity klimat, jak w latach poprzednich, ale liczę również na to, że dzięki temu, że na rynku pojawią się kolejne konsole następnej generacji - Nintendo Wii i Sony PlayStation 3 - impreza ta nabierze jeszcze większego rozmachu.
Anyway... Co chciałbym zobaczyć? Hmm...
Sony: Wierzę w to, że Sony wreszcie zaprezentuje grywalne wersje nowego Grand Turismo i Killzone. Zajawki były świetne, ale takich zajawek mogę zobaczyć, w Internecie, całe mnóstwo. Co więcej? Cena PS3 i line - up gier podczas premiery systemu są dla mnie równie ważne. Chciałbym również, by Sony poinformowało Graczy o tym, jak ostatecznie będzie wyglądać ich nowa konsola.
Czy mam coś jeszcze do dodania? Tak, ale nie ma to nic wspólnego z PS2. Chciałbym skupić się bardziej na PSP. Otóż, interesują mnie pokazy niektórych nowych gier na tę platformę. LocoRoco, Lumines 2 i Oblivion.
Microsoft: O, bardzo interesuje mnie konferencja Microsoftu. Jeśli podczas 'przedstawienia' MS padną odpowiedzi na wszystkie moje pytania, to będę czuł się usatysfakcjonowany, i - być może - zacznę na poważnie myśleć o zakupie ich nowej konsoli. Co poza tym? Przydałoby się jakieś info, nt. nowych gier (XB360) i tajemniczego projektu zwanego Origami. Jeśli MS naprawdę ma zamiar zabrać się za produkcję kieszonsolki, to... BĘDZIE SIĘ DZIAŁO!
Nintendo: Największe nadzieje pokładam w prezentacji Nintendo Wii. Jeśli wielkie N nie przygotowało na E3 żadnych grywalnych wersji gier na swego next - gena, to się zastrzelę. Ja chcę się w końcu dowiedzieć, na czym (tak naprawdę) polega rewolucyjność Wii.
Nie obraziłbym się, gdyby w Los Angeles pojawiło się wiele nowych gier na NDS. Gdyby Nintendo ujawniło cenę i datę premiery NDS Lite w Europie, również nie czułbym się zażenowany.
A JEŚLI NIE BĘDZIE POKAZU ZELDY NA E3, TO SIĘ WK**WIĘ!
To wszystko, co miałem do powiedzenia
.