Uff...ileż można wałkować ten temat ? Sprzeczki o to, która konsola ma szybszy procek, kartę grafiki, ile rdzeni jest aktywnych podczas jej pracy i tym podobne bzdety omijam szerokim łukiem i szczerze mam to gdzieś. Po grach jakie powstały/powstają widzę na co stać obydwie platformy i to mi wystarczy. Wielu developerów zresztą wypowiadało się na temat mocy konsol, że dają podobne możliwości. Nie od dziś wiadomo, że na "TrzySzóstkę" programuje się o niebo lepiej niż na PS3, dlatego twórcy mogli wcześniej osiągnąć oczekiwane rezultaty (Gears of War), za to konsola Sony pokazuje pazurki dzięki grom od studiów wewnętrznych. X jest w miarę wyeksploatowany przez twórców, i może dlatego, że PS3 jest bardziej skomplikowane będzie można osiągnąć na nim lepsze rezultaty (wystarczy teraz popatrzeć choćby na nowego Ratcheta czy Uncharted). To wszystko jednak są na razie spekulacje.
Mówisz, że HS nie jarają się wszyscy, podobnie Killzone 2 - czy taki ma być cel ? Przecież kiedy ukazuje się jakiś tytuł, najczęściej jest tak, że nie przypada on wszystkim do gustu, to niemożliwe. A czy wszyscy posiadacze Xbox'ów podniecali się Gears'ami ? Wątpię. I które to gry, zapowiadane jako killery które zawiodły, masz na myśli ?
A co posiadacze PS3 dostają za 1000 zł więcej ? Blu-ray (który jednak nie jest taki niepotrzebny jak wielu mówiło), prawie niezniszczalną konsolę (jaki jest X wszyscy wiedzą). Dwa chyba najważniejsze plusy, choć dodałbym jeszcze sensor ruchu w padzie i bezpłatny online, ale to takie szczegóły.
Ja dostrzegam więcej plusów na korzyść PS3, ale zobaczymy co nam przyszłość przyniesie.
Na koniec - jeśli ktoś ma X'a i granie na nim sprawia mu kupę radości...to bardzo dobrze
. W końcu konsolę wybiera się przez pryzmat gier na wyłączność, a tych Klocek ma kilka dobrych
.
Poza tym, to z takimi problemami to lepiej do tematu
System Wars http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.0