Autor Wątek: Jaka jest prawda....XO najsilniejszym nextgenem??  (Przeczytany 9591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LoNdOnEr

• Gość
Jaka jest prawda....XO najsilniejszym nextgenem??
« dnia: Sierpnia 17, 2007, 18:32:10 pm »
W sumie interesuje mnie jakie jest wasze zdanie, wiem ze w sumie do dzis nie wiadomo jak to jest, ale przeciez PS3 mialo wraz ze swoja premiera zniszczyc konkurencje, a sprzed w sumie o 1000 zl drozszy od XO nie pokazuje nic ponad poziom ktory juz na wielu znas nie robi wrazenia ( HS - nie wszyscy sie tym "jaraja" podobnie jest z KZ2 itd. ) gry ktore byly dlugo oczekiwane, zapowiadane jako killery zawodza, no coz posiadacze PS3 napewno beda bronili tych pozycji, ale jak to sie mowi na bez rybiu i rak ryba (czy jakos tak:)...hyhy...na zakonczenie jeszcze temat sprzetu, znalazlem w necie pewien artykul, opinia developera na temat obu platform i ich porownanie od strony technicznej, ciekawy artykul...
http://www.hardcoreware.net/reviews/review-348-1.htm

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
Odp: Jaka jest prawda....XO najsilniejszym nextgenem??
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2007, 19:49:10 pm »
Uff...ileż można wałkować ten temat ? Sprzeczki o to, która konsola ma szybszy procek, kartę grafiki, ile rdzeni jest aktywnych podczas jej pracy i tym podobne bzdety omijam szerokim łukiem i szczerze mam to gdzieś. Po grach jakie powstały/powstają widzę na co stać obydwie platformy i to mi wystarczy. Wielu developerów zresztą wypowiadało się na temat mocy konsol, że dają podobne możliwości. Nie od dziś wiadomo, że na "TrzySzóstkę" programuje się o niebo lepiej niż na PS3, dlatego twórcy mogli wcześniej osiągnąć oczekiwane rezultaty (Gears of War), za to konsola Sony pokazuje pazurki dzięki grom od studiów wewnętrznych. X jest w miarę wyeksploatowany przez twórców, i może dlatego, że PS3 jest bardziej skomplikowane będzie można osiągnąć na nim lepsze rezultaty (wystarczy teraz popatrzeć choćby na nowego Ratcheta czy Uncharted). To wszystko jednak są na razie spekulacje.
Mówisz, że HS nie jarają się wszyscy, podobnie Killzone 2 - czy taki ma być cel ? Przecież kiedy ukazuje się jakiś tytuł, najczęściej jest tak, że nie przypada on wszystkim do gustu, to niemożliwe. A czy wszyscy posiadacze Xbox'ów podniecali się Gears'ami ? Wątpię. I które to gry, zapowiadane jako killery które zawiodły, masz na myśli ?
A co posiadacze PS3 dostają za 1000 zł więcej ? Blu-ray (który jednak nie jest taki niepotrzebny jak wielu mówiło), prawie niezniszczalną konsolę (jaki jest X wszyscy wiedzą). Dwa chyba najważniejsze plusy, choć dodałbym jeszcze sensor ruchu w padzie i bezpłatny online, ale to takie szczegóły.
Ja dostrzegam więcej plusów na korzyść PS3, ale zobaczymy co nam przyszłość przyniesie.
Na koniec - jeśli ktoś ma X'a i granie na nim sprawia mu kupę radości...to bardzo dobrze :) . W końcu konsolę wybiera się przez pryzmat gier na wyłączność, a tych Klocek ma kilka dobrych ;) .

Poza tym, to z takimi problemami to lepiej do tematu System Wars http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.0
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2007, 19:59:30 pm wysłana przez Wojtq »
PSN ID: WojtqGO

Soul

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 16
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2007, 19:59:38 pm »
Tego nie wie nikt. A ja ktoś wie kłamie :P

Tangoxbox

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 19, 2007, 01:01:41 am »
nie ma sie co uszukiwac, zeby pograc we wszystkie swietne gry trzeba miec i PS3 i XO nie ma recepty i zlotego srodka obie konsole bede miec hity i zawsze bedzie jakas gra, w ktora chcialbys zagrac z konkurencyjnej konsoli(jesli masz jedna) sorry ale Wii nie licze bo to dla mnie osobiscie nieporozumienie

Jesli chodzi o moc to ona interesuje tylko tych co maja jedna konsole i chca zeby wlasnie ich wybor byl lepszy, jak masz PS3 i XO co Cie obchodzi, ktora jest mocniejsza jak i tak kupisz gre na ktora masz ochote czy tu czy tu proste.

Wiec fanboje nie meczcie sie tylko myslcie nad kupnem dwoch next genow i problem z glowy, bo nie moge sluchac pieprzenia a kupilbym bym XO tylko dla FORZY2 albo kupilbym PS3 tylko dla MGS4 bo to gowno prawda obie konsole beda miec pelno hitow i tyle AMEN.

Dino

• Proletariusz
  • Reputacja: 0
  • "You Have To Find Sisters Of Fate"
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 19, 2007, 23:08:46 pm »
hehe, śmieszy mnie pozycja nintendo na rynku, skoro ich gier(z pewnymi wyjątkami) nikt nie uważa za dobre :D
A co do X'a, to ma on lepszą kartę graficzną od Ps3.Za to PS3 ma lepszy procesor i jak pewno wszyscy zauważyli, nie jest ona wadliwą konsolą.

Hannibal Lecter Pwnz ! :D

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 20, 2007, 12:39:05 pm »
Ludzie, litości...
http://www.gameonly.pl/forum/index.php?topic=2178.0

Zamykam - cmenatrzysko.