Autor Wątek: Laser w PS2 mi siada ???  (Przeczytany 4803 razy)

thirian

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
Laser w PS2 mi siada ???
« dnia: Lipca 11, 2005, 09:14:06 am »
Chyba nigdy nie spodziewałem się, że tak się stanie  :) Mam problem z moją 2-letnią PS2 (nieprzerobiona) - podczas przerywników w grze (w czasie rzeczywistym) obraz się na chwilę zatrzymuje i po chwili konsola dalej odtwarza taki przerywnik (to samo jest np. w takim Final Fantasy X - przy dłuższych animacjach-przerywnikach). Nie wiem czy to jest wina lasera i czy przypadkiem konsola uroczo daje mi do zrozumienia, że schodzi z tego świata.
Proszę o rzeczowe odpowiedzi.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Laser w PS2 mi siada ???
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 11, 2005, 09:22:46 am »
Czy problem jest z wszystkimi przerywnikami, niezależnie od gry? Jeśli tak, to laser pada - marsz do serwisu wymienić. Innym objawem może być charakterystyczne "strzykanie" podczas ładowania gry z menu startowego.

dcf

• Pawka Morozow
Laser w PS2 mi siada ???
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 11, 2005, 09:32:10 am »
Cytat: "Castor Krieg"
Czy problem jest z wszystkimi przerywnikami, niezależnie od gry? Jeśli tak, to laser pada - marsz do serwisu wymienić. Innym objawem może być charakterystyczne "strzykanie" podczas ładowania gry z menu startowego.

Z drugiej strony może być on jedynie zakurzony.....

thirian

• Towarzysz
Laser w PS2 mi siada ???
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 11, 2005, 09:42:11 am »
Cytat: "Castor Krieg"

Właśnie, że nie ze wszystkimi przerywnikami - w takim Sly 2 tylko 2 razy miałem ten problem (tylko podczas animacji między właściwą grą). Może to wina - nie wiem - prowadnicy, która "nie nadąża" z przeskakiwaniem na kolejną ścieżkę na płycie? Dbam o konsolę, ale dzisiaj zaniosę ją do znajomego elektronika - jak on nic nie poradzi, to sam nie wiem co robić (czekać na zgon? hmm...).

To była jednak wina prowadnicy - wystarczyło przeczyścić sprężonym powietrzem. Kumpel też posmarował mi ją olejem maszynowym i chodzi jak złoto. Proszę o zamknięcie tego tematu.