z X'em miałem dłuższą stycznosć i powiem tak , niepodoba mi się ta konsola , ... tak tak wiem ale starałem się być jaknajbardziej obiektywny i mając go w domku , starałem się zapomnieć kto jest pomyslodawcą
od początku , potężne gabaryty jak dlamnie są ogromnym minusem , wiadomo kwestia gustu ale chyba niewiele osub chiało by mieć na półce "magnetowid po sterydach"(gdzie tam się wkłada te VHS
) mając do wyboru stylowego gacka(choć fiolet jest fe) czy eleganckie PS2 , jeśli chodzi o desting no to yu jest znacznie lepiej X prezentuje się całkiem okazale , choć moim skromnym zadniem tu również przgrywa
ale wygląd to zaledwie 1/3,1/4 sukcesu reszta to soft,przyjemność grania , dodatki
soft-jak dlamnie tu jest tragedia , coprawda ostatnim czasy się zaniedbuje i nieznam dobrze biblioteki jaką X-Wideo dysponuje , ale składa się ona głównie z multi platformowych tytółów oraz dużej ilości kiepskich exkluziwów(jak to się pisze
) i chyba natym polegał plan me.Gaitsa bowiem konwersje są "ciut" lepsze na X'sia co może przekonać co niektórych do wybrania właśnie tej konsoli
teraz inna sprawa czy warto , dla mnie jak najbardziej nie nieco lepsza grafika/lepsza muzyka to nie to co super ekskluziwy(GT4,Zeldziocha) no chyba że ktoś jescze niema konsoli , ale mnie nietyklko to zniechęciło do X'a
miodzio-przedewszystkim pad jak cegła można gwoździe nim wbijać , najgorszy na jakim wżyciu grałem tragedia , choć jasne można sobie załatwić inny , ale ten pad mnie poprostu dobił
ciekawe ciekawostki-DVD,twardy dysk,jaquzi... itd. to mnie niebawi , konsola ma być dogrania to sie dlamnie liczy przedewszystkim
a teraz krótko czemu nielubimy X'a
1 bo to Microsoft
2 bo jest najślilniejszy i niepotrafi tego wykorzystać/kibicujemy słabszym(taka natura człowieka
)
3a bo unas w kraju jest masa rastaPSXmanów którzy z racji kultu kibicują Sony
3b bo jak się polubi nientendo to już tak napoważnie
3c a X jest swieży i dopiero zdobywa wyznawców(zresztą większość z nich to poważni radykałowie
)
i tyle