Czas na mnie by dodać swoje 3 grosze, poświęciłem wczoraj niemal dwie godzinki na dokładne przetestowanie demka i co by nie mówić, jestem pod wrażeniem. Zaznaczam, że nie jestem żadnym fanem ścigałek, a mimo to bawiłem się przednio. Pierwsze, co zwróciło moją uwagę to świetny gameplay, przeciwnicy przepychają się na wąskich zakrętach, popełniają błędy, potrafią przywalić z tyłu i w rezultacie wyrzucić z trasy itp. Czuć tą zaciekłość. Zrównoważenie trudności jest niesamowite. Każdy dostosuje sobie grę tak jak będzie chciał, wspomagacze, poziom przeciwników, balans idealny zarówno dla hardkorowców, zwykłych graczy, którzy z samochodami mają niewiele wspólnego, jak i casuali. Co warto zaznaczyć na padzie gra się naprawdę spoko, dużo lepiej czuje się auto aniżeli np. w drugim dircie, w którego to demo sobie ostatnio pogrywałem (słyszałem, że w shifcie jest podobnie). Co do grafiki, jest kozacko, nie wiem skąd te wszystkie narzekania. Osobiście abstrahuję od tych wszystkich śmiesznych porównań, WALI MNIE CZY GT5 będzie piękniejsze (wątpię, żeby była przepaść między tymi tytułami), brzydsze, czy może będzie obojniakiem, dopieszczenie aut jak i widoczki robią pozytywne wrażenie, z uwagi na małą wielkość mojego tivika nie zauważyłem większych problemów aliasingiem. No i chyba tyle w temacie.