Ja mam za soba ponad 60 meczy i mysle, ze pora cos napisac. Mutli w Gearsach trzecich kopie dupsko i to rowno. Jak narazie nie doswiadczylem ani jednego laga, wszystko smiga szybko i bardzo plynnie. Poklady miodu w multi sa ogromne, nie mowie to o sloiku i beczce miodu, mowie tu o calej pasiece uli wyjebanych po brzegi miodem. Skonczylo sie granie tylko shootem, teraz w multi liczy sie caly arsenal. Nie wazne jaki zestaw broni upodobamy sobie, mamy z nim takie same szanse jak z kazdym innym. Skonczyla sie walka o snajperki, boomshoty czy torqbowy, teraz kazdy uzywa to z czym zaczyna, a jak cos sie trafi po drodze to oczywiscie bylo by glupio nie uzyc. Z nowych broni najbardziej podoba mi sie retro lancer, zajebista bron na bliska/srednia odleglosc. Ma naprawde sporego powera ale przy tym tez duzy rozrzut, wiec nijak nie da sie uzywac jej na daleki dystans. Bagnet rowniez daje rade, po pierwszej szarzy z bagnetem mialem banana na twarzy przez 10 minut. Druga nowa i ulubiona bronia jest dwururka, ktora nadaje sie tylko na bardzo bliski dystans ale za to ma takiego powera, ze brak slow. Dzisiaj jednym strzalem rozjebalem 4 kolesi w drobny mak, takie momentu pozostaja w pamieci na dluzej, co prawda przeladowywanie jest cholernie wolne ale z takim powerem to nie ma sie czemu dziwic. Sama rozgrywka stala sie naprawde cholernie szybka, nie ma czasu na pierdoly, akcja goni akcje a na tych mapach co sa w becie nie ma szans, zeby nie znalezc sie w centrum takiej zadymy. Z trybow dostepnych w becie najbardziej podoba mi sie King of the Hill i Capture the Leader, oba tryby sa cholernie grywalne i moga toczyc sie bardzo dlugo. Nowy team deathmatch tez ma w sobie sporo grywalnosci, ale niestety narazie ludzie graja do dupy i nie bardzo zdaja sobie sprawde jak w to grac, mysle, ze ze zgranym zespolem bedzie sie w to swietnie gralo. A na koniec slowo o grafice, coz ciezko cos powiedziec bo raz, jest to ciagle beta a dwa jest tylko tryb multi. Na pewno gra wyglada lepiej niz czesc druga, na ile lepiej to juz kazdy bedzie musial sobie sam odpowiedziec po zagraniu. Ciesza takze roznego rodzaju medalen i odznaczenia, ktore zdobywa sie podczas grania, zawsze mi tego brakowalo w Gearsach. Nasza jedyna w becie przedstawicielka plci pieknej Ania tez swietnie sie komponuje z reszta ekipy, wcale nie jest tam dorzucona na sile i nijak nie odstaje od reszty, prawdziwa Gearsowa weteranka. Jedyny problem jaki narazie wylapalem to respawny, czasami gra respawnyje nas blisko przeciwnikow, nie zdaza sie to za czesto ale jest. Mysle, ze do czasu wydania pelnej wersji zostanie to naprawione. Nalezalo by teraz zadac pytanie, czy zanosi sie na Gearsy idealne? Jak narazie wszystko na to wskazuje. To chyba tyle na chwile obecna, jesli ktos ma jakies pytania to walic smialo.