Biorąc pod uwagę tendencje spadkową jaką widzimy od dłuższego czasu, przestaje oczekiwać że Versus będzie dobrą grą.
No nie będzie dobrą grą. Będzie świetną grą.
A tak na serio, to budzę się czasami w środku nocy, zlany zimnym potem a w głowie biegają mi myśli "Spierdolą Versusa, spierdolą Versusa..."
Dlatego ja się nie napalam, jak wyjdzie dobra gra to najwyżej miło mnie zaskoczy, a jak na razie spodziewam się średniaka.
Nie śledziłem losów XIV, ale naprawdę Square wydało taki "zakaz"/"prośbę"? I media na to poszły?
"Dziennikarstwo" growe
Nie ma czegoś takiego jak dziennikarstwo growe, bo praktycznie już nie ma czegoś takiego jak dziennikarstwo. Dziennikarzy zastąpili 'media workers' którzy wykonują polecenia sponsorów, dziennikarze jako zawód z etosem pracy wymierają, a w branży growej nie było ich nigdy. Jakaś nadzieja pozostaje w dziennikarzach obywatelskich, niezależnych pasjonatach, bo wszelkie większe od bloga media są uzależnione od wydawców gier i robią wszystko tak jak oni chcą. Wystarczy przypomnieć jak nasi "dziennikarze" wskoczyli w kampanie Microsoftu na początku roku
ch** wie czy za kase czy ze zwykłej głupoty, ale to pokazało ich poziom. Prawda o grach jest na forach, w gazetach są ładne obrazki dane na
ekslusive w zamian za miłe teksty pod tymi obrazkami
Wstyd. Square się stacza.
Do nich nie mam pretensji akurat za politykę. Pretensje mam za słabe gry.