Info o XBL w Polsce na amerykańskiej konferencji, na którą nie wpuścili Polaków. Widzę nie rozróżniasz informacji od plotki i spekulacji.
Ale to była informacja. Informacja, że
wszystkie kraje, w których jest sprzedawany Xbox dostaną Live. To, że była to amerykańska konferencja, czy też to, że nie wpuścili tam Polaków, nie ma tu nic do rzeczy. Informacja została oficjalnie podana na konferencji.
Zombie - nieopisana reklamówka nowego klocka przeklejona na pałę z włoskiego portalu to dla Ciebie oficjalne info? Nie mamy o czym rozmawiać w takim razie.
"Przeklejona na pałę" - na wypadek, gdyby reklamę usunęli (w informacji podałem również linka, gdzie tą reklamę można znaleźć), lubię mieć dowód na istnienie tego, o czym piszę.
I tak, było to nieoficjalne (bo wypuszczone przedwcześnie), oficjalne (bo była to oficjalna reklama) info. Czego tu nie rozumiesz?
Jestem żółtodziobem jeżeli chodzi o rynek informacji, ale nawet ja wiem, że jeżeli jest okazja, jest sensacja, to się ją chwyta. A że do informacji dochodzi się różnymi sposobami, to już inna sprawa.