BoBaN, tak już jest, że jeden liczy VAT na kasie w sklepie RTV/AGD, a inny stopy zwrotu i podatek od zysków kapitałowych w domu przed komputerkiem, przeglądając w międzyczasie GameOnly. Człowiek powinien być zadowolony z tego co robi, więc jeśli praca wywołuje u ciebie taką frustrację, po prostu ją zmień - na przykład na ten warzywniak, zamiast próbować się dowartościować na forum. Może VAT od marchewki liczy się łatwiej niż od miksera - w końcu sam wpadłeś na chata z pytaniem o obliczanie VAT'u. W każdym bądź razie jesteśmy z tobą.
Od kiedy na kasie odlicza się VAT?
Ty naprawdę pojęcia o życiu nie masz. Już to sobie wyobrażam jak liczysz stopy zwrotu i podatek od zysków kapitałowych skoro rozwiązanie prostego rachunku odliczenia stawki VAT przerasta twoje możliwości.
Swoją pracę bardzo lubię i nie zamierzam zmieniać. Jak to mówi słynne przysłowie "Lepsze deko handlu niż kilo roboty". Poza tym nie wysiedziałbym w domu przed komputerem jak ostatni nerd. Lubię ludzi z którymi pracuje i ogólnie lubię ludzi więc nie zamierzam ich unikać zamykając się w domu.
VAT od marchwi liczy się tak samo tyle, że stawka podatkowa się zmienia. Widać o tym też pojęcia nie masz. A wpadłem na forum z tym pytaniem bo do sklepu przyszedł taki baran, że nie dowierzałem. Musiałem sprawdzić czy to wyjątek, który chce się mądrzyć ale policzyć prostego VAT'u nie umie. Okazało się dzięki tobie, że to nie wyjątek.
PS: Dolicz sobie jeszcze uczciwie godzinki z konta "Kaszkietowy"
Z tego za które miałem dostać ban, ale okazało się, że moderacja popełniła błąd? BTW. Co tam u Wielkiej Leśnej Mamy?
Wiadomość scalona: Lipca 22, 2010, 18:48:25 pmPS. Tak swoją drogą to chyba sam już się gubisz w tych swoich "zawodach". Najpierw miałeś restaurację otwierać, potem grałeś na giełdzie, a teraz obliczasz stopy zwrotu. Wyjątkowo oryginalna kariera.