Z laptopami jest troszkę jak z autami. Jest Ford Focus z wiadomymi osiągami i jest Veyron, pojazd sto razy droższy, ale w zamian jest konkordem w dziedzinie samochodów i pali na torze testowym więcej niz Fiat Panda przez 4 lata użytkowania.
Mój kolega ma sprzęt (laptop), na którym Crysis chodzi płynnie w średnich detalach i średniej rozdzielczości. Co wprawia w osłupienie, jednak za owego potwora od Asus dał 4 x więcej niż w typowych laptopach prezentowanych na reklamówkach Saturna.
Mrocz jest przy tym skromnym człowiekiem, który nie chce się pochwalić, lub neguje AA. Faktycznie, dobry obecnie PC, czy wysokiej klasy laptop dzielnie walczy z większością tytułów, jednak sporo zależy od ustawień. Taki NfS: S przy maksymalnych obrotach powoduje pocenie się niezwykle mocarnych sprzętów. Jeśli chodzi o Crysis i GTA IV nie ma co przyrównywać ich. Oczywiście mają ogromne wymagania, ale i kod jest niespecjalny. Jak inaczej wytłumaczyć fakt, że na kartach, na których bez problemu i to lepiej niż na konsolach hula wiele gier (CoD WaW), GTA IV przy ustawieniach jak na konsolach tnie niemiłosiernie, a do prawdziwego pokazu mocy trzeba niezwykle wysokiej klasy sprzętu.
sieg, racja. Kiedyś kosztował więcej, ale PS3 też nie kosztowało dwa lata temu tyle co teraz. Ja kupowałem niedługo po premierze i wydałem jakieś 1.6k. Właściwie to dużo mniej, ponieważ sprzedałem 4870 i tylko dołożyłem różnice. To nie jest tak, że wychodzi nowa karta i dajemy pełną cenę za nią.
Tak czy owak jestem przekonany, iż osoby, które posiadają dobre karty - od 4850 - wsparte dobrym procesorem będą się cieszyć Doomem czwartym , choć zapewne, podobnie jak w przypadku Crysis 2 nie w pełni. Zresztą nie jest przesądzone , czy mając 5870 , będzie można swobodnie ustawić sobie wszytko na max. Pamiętamy jak było przy premierze Crysis.
Z drugiej strony Warhead już ma lepszy kod. A co nie zostanie załatwione od razy, pacze sobie z tym poradzą.
Faktem oczywistym jest też to, że sporo konwersji jest nie najlepszych delikatnie sprawę oceniając. Jednak Doom IV to marka sama w sobie. Tytuł , który elektryzuje i będzie o nim głośno. Gra, przy której pracują profesjonaliści, stąd sądzę, że wersje na x0 i PS3 będą bardzo dobre. Tym bardziej, że przecież obie mają jeszcze spory zapas mocy.