![](http://i.imgur.com/mn3Qk1D.jpg)
Jestem niezwykle zadowolony z zakupu tego modelu. Zagraniczni, jak i rodzimi testerzy wychwalali go w podsumowaniu pisząc, iż jest to jeden z najlepszych o ile nie najlepszy tv w tym przedziale cenowym (za pięćdziesiąt pięć cali należy niespełna pięć tysięcy zapłacić). Faktycznie, sprzęt to rewelacyjny. Konstrukcja wykonana jest porządnie i tu nie ma mowy o zastrzeżeniach. Należy tylko pamiętać, że nóżki nie są regulowane, a ich rozstaw wynosi ok. 114cm. Warto jednak zakupić specjalny stolik z uchwytem pod taki telewizor. Ciemne, hartowane szkło dobrze kompozycyjnie współgra z całością, szczególnie, że grubość ramki, to niespełna jeden cm. Mam już jeden taki i go chwalę. Jak jutro do tego egzemplarza dojdzie nowy, postaram się zmontowaną całość wrzucić.
Jakość obrazu zdumiewa. O kontrast i czerń zadbała matryca VA, która jak wiadomo radzi sobie pod tym względem lepiej niż odpowiednik IPS. Rozszerzona paleta barw zachwyca widza.
Taki
Battlefront w 4k prezentuje się znakomicie, podobnie jak poglądowe materiały w tej rozdzielczości. Sprawdziłem także kilka pozycji na PS4 oraz XO, które najzwyczajniej w świecie cieszą oczy. Wypada dodać, że CX700 ma bogate funkcje kalibracyjne. Input lag jest niewielki. Rozegrałem 4 walki w KI poprzez sieć, a to przecież niezwykle dynamiczna i skillowa gra, żadnych problemów z łączeniem kombosów nie odczułem. Nie bawiłem się jeszcze z lokalnym wygaszaniem, ale póki co nie odczuwam takiej potrzeby skoro całość jest świetna. Gorąco polecam, jakby ktoś się nad nim zastanawiał.
![](http://i.imgur.com/yjrKssc.jpg)
"Żebra" są niczego sobie. Już sam początek przywołuje na myśl "Komórkę" Kinga, bowiem miejsca na ceregiele nie ma. Ogólnie walka białych i czarnych pustelniaków bywa ciekawa i brutalna zarazem (niezła kreska, szczególnie otaczającej nas metropolii). Natomiast byłem przekonany, że "Kryjówka" będzie pozycją mniej ciekawą, ale bezwzględny instynkt, który rodzi się podczas urlopu w tropikach zaciekawił mnie w ostatecznym rozrachunku znacznie bardziej. Polecam obie.