Rozumiem i dziękuję za waszą troskę, ale naprawdę "nie uczcie ojca dzieci robić"
Audio ? Stereo dolby digital (całkiem niezły, nie wiem czy nie lepszy niż z mojej "byłej") plus do tego 4 stopnie regulacji czułość. Czyli świetnie do reportaży/wesel. Jest też oczywiście wejście na mikrofon (czyli przykładowo na wszelkie kierunkowe, co w najbliższym filmie będzie użyte).
Stabilizacja ? Z tego co widziałem na przykładowych filmikach i z własnych testów to jest jakoś 2-3 krotnie lepsza od mojej kamery (tam miałem cyfrową, tutaj w obiektywie mam już porządną optyczną i czuć to wyraźnie). Mówię oczywiście o filmach.
Co do sprzętu to przyznaję się bez bicia, że jestem takim "wariatem technologicznym". Kupno sprzętu poprzedzone było miesiącami czytania testów, specyfikacji, przeglądania filmików pod wieloma względami (stabilizacji, autofocusa, dźwięku, jakości obrazu itp. itd.). Przed kupnem wiedziałem praktycznie wszystko o GH2 i innych kamerach, które miałem na liście i/lub mnie ciekawiły.
Mógłbym się rozpisać ostro nt. temat, ale ja po prostu do filmowania podchodzę naprawdę poważnie i z pasją i w ostatnim roku zdobyłem kupę wiedzy teoretycznej (i oczywiście praktycznej).