Bez spuszczania się. Andek wcale nie posiada dużo więcej spoko appsów. Często te które są tylko na andku są niedorobione. System googla jest baaaaardzo ch**owo zoptymalizowany przez co porównywanie bebechów iphonów i andków mija się z celem zupełnie, tam gdzie potrzeba mocy często słabsze fony appla radzą sobie lepiej. W temacie gier to ten sam tytuł zarabia na IOS 4 razy więcej niż na androidzie... Zgadnijcie na czym będą się skupiali developerzy.
Moje zdanie jest takie. Jak ktoś nie jest ogarnięty w kompach to tylko iOS, wszystkie babcie, dzieciaki, nasi starzy, niektóre laski albo ludzie którzy mają po prostu wyje**ne. Im nie chce się pie**olić z telefonem, wszystko ma działać bez konieczności ściągania appów i koniec. Takim ludziom nie potrzeba bóg wie jakich opcji, wiele z nich w ogóle nie wchodzi na markety chyba że po gierki.
Jak ktoś jest geekiem, wie czemu mu się system tnie, umie wygooglać appa sterującego LHC i zrobić roota to tylko i wyłącznie andek bo faktycznie wykorzysta jego umiejętności w 100%. Ja jak mam porównanie na wielu sprzętach to na iOSa bym się nie wymienił nigdy.