Dostałem dzisiaj tablet polecony przez Szymka i jestem tak jak on, pozytywnie zaskoczony stosunkiem ceny do jakości, a przy okazji wykorzystując bon na zakupy w ramach przeprosin merlina to dla mnie deal stycznia. Jest kilka wad, ale nie wiem, czy za taką cenę mam prawo w ogóle narzekać. Dla formalności: ekran bardzo spoko, ale dla mnie za jasny nawet na najniższym ustawieniu jasności i liczę, że jakąś apką coś z tym zrobię. Dodatkowo trafił mi się egzemplarz z delikatnym cloudingiem na krawędzi. Dotyk niestety nie jest tak dokładny i wyczulony, jak np. w mojej budżetowej xperii, przez co np. w Rayman Fiesta Run czasem skoki nie wchodzą. Reszta bardzo na propsie. Jest zaskakująco dobrze wykonany, apki śmigają aż miło, dobre kąty widzenia (pojemnościowy IPS), wszystkie niezbędne złącza, nawet 2 słabe kamerki się zmieściły. Nawet jak się zjebie, 250 zł to nie majątek. Oczywiście, jak ktoś miał do czynienia z nexusami, zetkami, galaxy tabami niczym się nie zachwyci, ale powtórzę: patrz cena. Udany zakup.