Mam za sobą około 6 godzin gry. Jakie wrażenia? Porządny FPP i nic ponad to. Fabuła i ta cała historia jakaś taka nijaka, w ogóle nieinteresująca, dodatkowo bohater niemowa dodaje sztuczności do wszystkich scenek. Gra jest bardzo łatwa (gram na normalu) tak naprawde na poczatku gry, większość potyczek można ominąć przechodząc przeciwników obok w stealth. Po trailerach spodziewałem się, że będziemy skakać po dachach, kopać w przeciwników samochodami, z góry spadać na nich i rozgniatać, rzucać beczkami itp. A okazało się, że mamy zwykły fpp tylko dodatkowo mamy kilka zdolności zajebiście ułatwiających rozgrywkę. Sam gameplay jest schematyczny trochę i już później grałem jak wielu tu na forum na siłę.
Grafika w grze jest tylko bardzo dobra. Dla mnie ta gra to swego rodzaju fenomen. Podobnie jak Halo. Nigdy nie rozumiałem zachwytów nad grą Bungie, nie znalazłem w niej nic nadprzeciętnego i nigdy nie mogłem zrozumieć co ludziom w tej grze się podoba. Podobnie jest z Crysis 2. Również nie pojmuje dlaczego ludzie twierdzą, ze jest to gra przepiękna, lub że jest to najładniejszy FPS czy w ogóle najładniejsza gra. Gra jest bardzo ładna ale ja dałbym ocene za grafike 8/10. Niczym mnie nie zachwyciła. Pewnie wiele osób mnie wyśmieje, ale dla mnie lepsze wrażenie robi Mirrors Edge, niż ta gra. Nie mówię, że ma lepszy silnik, że technicznie jest lepsza, ale wrażenia wizualne sa dużo większe z grania w ME. Osobiście do takich gier jak Killzone3, Gears of war 2 czy Uncharted 2 to już nawet nie śmiem porównywać Crysis2 bo to zupełnie inna liga.
Ogólnie grze wystawiłbym ocenę tak jak mniejszość recenzentów (ale liczna mniejszość) czyli 7/10. 6 godziń za mną i nie czuję ochoty by grać dalej.