No ale OC chyba mają, w razie wypadku to nie obejmuje pasażera? Myślałem że tak jest w przypadku każdego kierowcy, ale mogę się mylić.
mają, ale prawo tutaj jest nieprecyzyjne. inną wykładnią posługują się uberowcy, inną taksiarze. w każdym razie, jakby wyszło, że kolo cię kasował, a nie ma działalności, to będzie bardzo ciężko, bo auto nie jest zarejestrowane na firmę. także zamiast odpoczywać po wypadku (odpukać), możesz się tułać po sądach. nie tylko jako poszkodowany, ale także jako świadek.
@windo
w poznaniu lotnisko jest niemal w centrum i kurs zawsze w okolicach 25 zł.
@mrocz
tak, z poznania. najlepszy stosunek jakości do ceny. najwięcej klientów i dobre standardy.
z tymi tramwajami racja, ale to nie dlatego, że taxi jest tanie, a po prostu bilety na komunikacje są kurewsko drogie bez karty "peka". bo 4,6 zł za bilet na tramwaj do centrum, jak rmi kosztuje mnie 10 zł, to chyba tylko dla idiotów. po biforze, na którym są 3-4 osoby, taksa wychodzi taniej, niż bimba.
dla oszczędnych są jeszcze tzw. dwójki, teraz chyba m1 taxi.
dla ludzi z grubszym portfelem jest lux-taxi (czy tam taxi-lux), kolesie zawsze na koszuli, każda taryfa z terminalem i praktycznie same mietki, lepsze bmw itd.