O czym dokładnie piszesz? Na praktycznie identyczny temat pisałem pracę licencjacką kilka lat temu, ale ni mam jej w wersji elektronicznej już niestety. Pełny tytuł brzmiał "Negatywny wpływ kultury amerykańskiej na współczesną Japonię".
Cholera, coś takiego by mi się przydało właśnie
W sumie tych negatywnych jest więcej z pewnością, ale może by się też jakieś pozytywne znalazły, a chcę ogólnie opisać zjawisko. Co żeś z elektroniczną wersją zrobił?
No właśnie przepadła z moim starym pendrivem. A wtedy używałem jeszcze innego lapka, możliwe że mam gdzieś na płytach, ale to napewno w domu i na 99% jest to już wątpliwe do odnalezienia.
A pisałem o różnych rzeczach związanych z tematem, od edo w Japonii, po Simpsonów i inne. O ile się orientuję to jesteś z kraka? Jeśli bardzo chcesz, to mogę Ci podrzucic kopię po prostu. Całośc jest po angielsku, ale napisane dośc łatwym językiem i nie powinno byc problemów z tłumaczeniem.
Wiadomość scalona: Kwietnia 27, 2010, 22:56:47 pmA używając źródeł, to brałem z następujących książek:
"Neighborhood Tokyo"- Bestora
"The Cambridge Encyclopedia of Japan" Bowringa i Kornickiego
"American Ways: An introduction to American culture" Datesmana,
"Transactions, Transgressions, Transformations: American Culture in Western Europe and Japan" Fehrenbacha
"Understanding Japanese Society"- Hendry
"Gender, Shifting Boundaries and Global Cultures- The worlds of Japanese popular culture" Martinez
"Świat z papieru i stali- okruchy Japonii"- Taniguchi (dostępny w Polsce)
"The Philosophy of Andy Warhol"- Warhol