Pytanie to PC speców.
Lapek, którego kupiłem ma Windows 8.1 i mam z tym pewien problem. Przy próbie zalogowania się do banku wywala info o złym certyfikacie, mimo iż pobieram dobry i wszystko robię zgodnie z instrukcją (robiąc dokładnie to samo na Win7 wszystko śmiga). To samo dotyczy np. webGG. Po zalogowaniu ciągle ładuje stronkę i nic się nie dzieje (nie wiem tylko czy jedno ma coś wspólnego z drugim, bo przecież gg nie potrzebuje żadnych certyfikatów). Podejrzewam, że sprawa może dotyczyć reguł przychodzących i wychodzących w zaporze systemu, ale których to pojęcia nie mam.
Byłem z tym problemem u informatyków w banku i nic nie poradzili. Męczyli się ponad godzinę i jedyne co ustalili to ponoć nieodpowiedni typ szyfrowania połączenia sieciowego. Nakazali mi w domu ręcznie nawiązać połączenie z siecią bezprzewodową i zmienić typ zabezpieczeń na WPA2-Enterprise oraz typ szyfrowania z AES na TKIP. Problem polega na tym, że pasek z wyborem trybu szyfrowania jest nieaktywny (widoczny, ale nie podświetlony, więc nie mogę nic tam zmienić). Nie mam pojęcia o co chodzi. Myślałem, że może mam inne konto na lapku i nie jestem administratorem, stąd ograniczony dostęp, ale nie. Wszystko tutaj jest ok i jestem na głównym koncie. Na Win7 i Xp loguję się do banku i na webGG bez problemu. Win8.1 nie chce mnie przepuścić za cholerę.