Tarny w czym Ty kodzisz ? Pyhon ?
Głównie Python bo opanowałem wszystko co mi potrzebne. Trochę ABAPa do pracy, planuję C#, bo czemu nie.
Ja właśnie powoli zaczynam naukę pythona.
Wszystko jest dość proste w pytongu. Z bardziej zaawansowanych zagadnień to dekoratory, threading i w zasadzie tyle (chyba, że słabo masz z OOP to lekko learning curve przy końcu spadnie - przynajmniej ja tak miałem
). Jak masz doświadczenie w C/Javie to się czasem mocno zdziwisz, np. brakiem deklarowania zmiennych.
Złota zasada, zanim będziesz próbował na nowo wynaleźć koło, sprawdz czy ktoś już za ciebie tego nie zrobił. Biblioteka dostępnych... bibliotek jest ogromna. Typowy przykład, bierzesz jakiś portal, który udostępnia API. Myślisz sobie, "kur**, fajnie byłoby napisać jakiś wrapper i się pobawić wynikami". Wchodzisz na github, 15 wrapperów, 10 aktualizowanych regularnie
. Wspaniały język hehe. Pisze się super szybko, w 10 minut jesteś w stanie sklecic skrypcik, który będzie np. zapier**lał wszystkie obrazki z wybranych tematów na GO, robił folderki na dysku i zrzucał ci tam obrazki. Minusik jak chcesz zrobić GUI, bo w sumie nie ma tak łatwo jak w Visual Studio
i w zasadzie tylko pyQT wchodzi w grę, bo cała reszta wygląda jak gówno.