Demo jest już na psn. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w pełni zlokalizowane (tekst i dialogi)! Dialogi nawet nie raza, wręcz przeciwnie ruski dowódca zaciągając po polsku sprawia fajne wrażenie.
Samo demo to dwie dosyć krótkie misje. Ale po tym co w nich jest widać duży postęp względem jedynki w kwestii atrakcyjności rozgrywki. W końcu są starty, lądowania, tankowanie w powietrzu wszystkie bardzo fajnie pomyślane. Pierwsza misja zwykła walka powietrzna, natomiast druga dużo ciekawsza już. Start z lotniskowca, noktowizor, naprowadzane bomby, nalot na lotnisko.
Póki co nie pasują mi 3 rzeczy. Pierwsza to zmiana HUD w porównaniu do jedynki, ten jest jakiś mniej przejrzysty i intuicyjny. Druga to brak możliwości zmiany kamery w locie, trzeba wchodzić w menu. Trzecia to dosyć dziwne sterawonie, samolot dziwnie pływa przy zmianie kierunku, ale może to kwestia przyzwyczajenia gdyż nie dawno skończyłem jedynke, a tam trochę sztywnej jest.
Ogólnie zapowiada się dużo lepszą gra niż jedynka, po zapowiedzi nowego Ace Combat miałem z niej zrezygnować, ale po dumie chyba trzeba się zastanowić