Autor Wątek: LittleBigPlanet 2  (Przeczytany 54782 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
Odp: LittleBigPlanet 2
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 19, 2010, 11:02:16 am »
Ciekawe czy będzie się dało zrobić grę na wzór Lemignów. :P
Jestem prawie pewny, ze nie, bo w artykule w GI pisali, ze jest ograniczenie na ilosc Sackbotow na ekranie - 30 sztuk.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #81 dnia: Lipca 03, 2010, 12:52:23 pm »
Premiera 5 listopada?
http://www.thesixthaxis.com/2010/07/03/littlebigplanet-2-dated/

Looks like Play.com know something we don’t, with pre-order notifications apparently going out this morning over email advising customers that the release date for LittleBigPlanet 2 has been ‘changed’ to the 5th November this year.

A formal release date has yet to be announced by Sony, and this could just be Play.com adding in a placeholder, but still, it’s nice to know somebody thinks Sackboy’s follow-up could be out in as little as a few months.

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #82 dnia: Lipca 06, 2010, 18:30:02 pm »
Ok muszę to napisać. Ostatnio zajebiście mi się podoba to co wyprawia Sony. Chodzi o ich kampanię marketingową i ogólnie podejście do tego co robią. Na początku chciałbym też wspomnieć że uwielbiam jak twórcy/szefowie zarządzają swoją firmą z zajawką a nie z "obowiązku".

Najpierw rozwaliły mnie kampanie "Dear PlayStation" - są to jedne z najlepszych reklamówek jakie ostatnio i w życiu widziałem i przy dosłownie każdej się uśmiałem. Widać i zajawkę firmy i genialne podejście (oczywiście perfekcyjny montaż dodatkowo załatwia sprawę humoru).

Ostatnio wpadłem na Remix zapowiedzi LBP 2 z oficjalnego konta PlayStation. REWELACJA jednym słowem. Jak w przeciągu dnia przypominam sobie muzyczkę i ten świetnie dopracowany montaż który mnie wgniótł to mówi to za siebie. Pomyślałem sobie, że idealnie by było jakby jeszcze stworzyli coś na kształt naboru montażystów, zajawkowiczów i fanów, którzy mogliby dostać jakieś drobne nagrody za ich filmy i miejsce na oficjalnym koncie. Dzisiaj czytam opis poniższego filmiku i o mało nie przetarłem oczu ze zdumienia  :o Polecam także zajrzeć na konto i wejść na playliste REMIX LBP 2.

Serio jak widzę coś takiego to aż chce się okazać wdzięczność i kupić konsolkę.
Poza tym myślę czy samemu by nie zmontować jakiegoś zwiastunu  :)

Pozdrawiam, Szmajdzik (montażysta, filmowiec i student zarządzania)  :grin:
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2010, 18:32:36 pm wysłana przez szmajdzik »

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #83 dnia: Lipca 24, 2010, 08:36:40 am »
LittleBigPlanet 2 Updates: Official Date and Retail Goodness!!!
http://blog.us.playstation.com/2010/07/23/littlebigplanet-2-updates-official-date-and-retail-goodness/

While we’re entertaining the crowds at San Diego Comic Con this week with a peek at LBP2 and some free shirts.  We have some great news…

Over at camp Media Molecule…LittleBigPlanet 2 has just passed “Alpha”! Yay!  And while we still have a ton of work to do, we’re that much closer to release and we’re ready to announce some news you’ve all been waiting, so on behalf of our retail partners and our friends at Disney…here we go…

First things first…“When is LittleBigPlanet 2 coming out?” – You’ll be pleased to know we’re on schedule to have LBP2 out in stores on November 16th, just in time for the holidays.  So whether you plan to be there on Day 1 or need to put it on your big holiday ‘wishlist’, rest assured, LBP2 will be here soon.

Next item on the list…”Will there be any pre-order items?” – We’re glad you asked!  YES, we have several exciting pre-order offers through several retail partners.  Each pre-order consists of 2 parts – a very special costume offer from our partners @ Disney / Pixar and Insomniac; and 4 new “Even More Animals” costumes.  That’s 5-6 different LBP2 costumes just for pre-ordering LBP2.  Here’s a sneak peek of a few pre-order programs coming
soon to our US retailers:

Amazon.com – If you’re a fan of the Ratchet & Clank franchise (who isn’t), you’ll love this.  Pre-order at Amazon.com and get 6 Sackboy costumes including exclusive access to Ratchet & Clank costumes from the ever popular Ratchet & Clank franchise.  In addition to the exclusive 2 costumes, you’ll get four new “Animals” costumes, for a total of 6 costumes.

BestBuy & BestBuy.com – All together now…”the claw!!!”  We’ve partnered with Disney & Pixar to provide the exclusive “Aliens” costume for BestBuy pre-orderers.  We can already imagine the number of uses you guys will use this costume combined with the new Sackbots feature.  And be on the lookout for more characters thru an upcoming Toy Story 3 DLC in the near future.  Plus the 4 costumes from “Even More Animals”

GameStop & GameStop.com – Are you as excited for the release of TRON: Legacy as we are?  If so, head on over to GameStop and pre-order to get the exclusive *Clu* Sackboy costume from Tron: Legacy. Be the first to have this costume and hold tight for more TRON: Legacy costumes later this year.  And again, you also get the 4 different “Even More Animals” costumes.

AND MORE TO COME!  - Stay tuned as we announce more pre-order programs like this special DLC package including one of our favorite Muppets – GONZO!  There’s no doubt you’ll have fun exploring the many areas in LBP2, with bent nose and all.  And keep an eye out for more Muppets costumes shortly after launch via the PlayStation Store.

What else…”PLEASE, PLEASE, PLEASE tell me you guys are offering a Collectors Edition” – OK, OK, good news is YES, we’re offering a Collector’s Edition of LittleBigPlanet 2 in the US, bad news is it’ll be a limited run, so you better pre-order soon to ensure you get one. The LittleBigPlanet 2 Collectors Edition, will also be available on November 16 at select retailers at $79.99, and in limited quantity.  Here’s what you can expect from the LittleBigPlanet 2 Collectors Edition:

* A copy of LittleBigPlanet 2 – duh.
    * Your own little “Sackboy” – 7” of plushie-goodness for you to accompany you on your journey thru LBP2.
    * Exclusive LBP2 “game ends” – keep your PS3 games in a tidy, organized and ‘Sack-ured” within these unique bookends
    * One stop shop for exclusive DLC + more – regarding in-game content, the LBP2 Collector’s Edition comes packed with 11 different pre-order costumes, including:
          o Disney / Pixar’s Toy Story 3’s “Aliens” Sackboy Costume
          o Disney’s TRON: Legacy “Clu” Sackboy Costume
          o The Muppets’ “The Great Gonzo” Sackboy Costume
          o PlayStation’s “Ratchet” Sackboy Costume
          o PlayStation’s “Clank” Sackboy Costume
          o Even More Animals’ “Crocodile” Sackboy Costume
          o Even More Animals’ “Vulture” Sackboy Costume
          o Even More Animals’ “Cobra” Sackboy Costume
          o Even More Animals’ “Mandrill” Sackboy Costume
    * And exclusive to the LittleBigPlanet 2’s Collectors Edition:
          o PlayStation’s “Jak” Sackboy Costume
          o PlayStation’s “Daxter” Sackboy Costume
          o 5 exclusive LBP2 PSN Avatars – Lastly, complete your PlayStation experience with a new identity on the PlayStation Network with these new avatars.

Kupuję EK jeśli taka będzie u nas. :D

Agst07

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
  • Visca el Barca!
« Odpowiedź #84 dnia: Lipca 24, 2010, 09:27:24 am »
Też pewnie kupie jeśli będzie taka sama, zresztą w USA już ta edycja się sprzedaje jak ciepłe bułeczki:
http://playstationlifestyle.net/2010/07/23/lbp2-collectors-edition-tops-bestseller-list-in-less-than-24-hours/
SCEE musi nam dostarczyć taka sama kolekcjonerkę !!!

Agst07

• Człowiek dobrej roboty
  • Visca el Barca!
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 05, 2010, 19:50:27 pm »
Nowy trailer:

:o :o :o Nowe zabawki Sackboya są zajebiste, a to pewnie nawet nie wszystkie! Ależ to będzie gra   8)

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 05, 2010, 20:26:48 pm »
Ta gra już się na stałe wpisała w historię gier. :) Nowe "zabawki" są świetne!

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 13, 2010, 17:43:33 pm »
Info z Neogafa
http://www.lbpcentral.com/forums/content.php?211-LBP2-Beta-Coming-soon!
Hi all

There will be an LBP2 beta soon. We will have some more news on how we will recruit for this beta soon, but in the mean time i wanted to drop in and say that you will all be in witha chance to get in. If you are already in the beta group, you will automatically be in, and the forum has now been re-opened, so come along and say hi

ok more news soon, i promise

forum here for anyone that already in
http://community.eu.playstation.com/...p/bEN_LBP_beta

oh and anyone that in the beta should check out http://beta.lbp.me/ dont let the cat put you off and keep in mind beta trial agreement "aka dont post pics of it"

PS When they say beta they talking about the water beta, And all the other one between then and now not the first beta for LBP1.

Ja sie w chwili obecnej nie dostalem :(

1man1jar

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 13, 2010, 17:49:16 pm »
Bo jesteś Niemcem.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 13, 2010, 20:32:09 pm »
Blitzkrieg kur**  :evil:

szmajdzik

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 13, 2010, 23:46:55 pm »
Zrywy niepodległościowe Polaków kuźwa !  :evil:
Wejdzie mi jaki niemiec czy rusek czy chinol i popyskuje że zajmuje to go najpierw połamie a dopiero potem na niego splunę.

Agst07

• Człowiek dobrej roboty
  • Visca el Barca!
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 17, 2010, 20:47:49 pm »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 18, 2010, 12:27:38 pm »
Istny wypas :)
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Agst07

• Człowiek dobrej roboty
  • Visca el Barca!
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 20, 2010, 15:58:26 pm »
Nowe gameplay'e:

8)

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 20, 2010, 17:30:23 pm »
WoW, po prostu WoW
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=404712

Lvl'e pol roku po premierze zaskocza kazdego, gwarantuje :P

Wiadomość scalona: Sierpnia 20, 2010, 22:46:09 pm
Wypas demko nowego narzedzia
http://gamescom.gamespot.com/video/6274015/
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 22:46:09 pm wysłana przez KKRT »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 27, 2010, 09:25:03 am »
Wczoraj po raz pierwszy od kiedy ściągnąłem LBP które dostałem za wykupienie PS+ pograłem sobie zdrowo w tą gierke z znajomym i byłem w zajebiście pozytywnym szoku. Nigdy nie sądziłem, że ta gierka może mieć w sobie tyle pokładów pozytywnej energii. Już dawno nie zdarzyło mi się żebym tak dobrze bawił się przy żadnej grze. Zwłaszcza jak do mojej kampanii dołączyło się jeszcze dwóch i graliśmy w czwórke na mapkach z wujkiem jalapeno i tej z samochodem. No po prostu rewelka. Nawet umieranie wywoływało we mnie niekontrolowany śmiech zamiast się wkurzać że nam nie idzie. Gierka cud miód!

Niczym niewierny tomasz nie mogłem uwierzyć co tak ludzi jara w tej grze, a wczoraj zobaczyłem i uwierzyłem. Nawróciłem się i grzeszyć już więcej nie będę :D

Teraz tak sobie obejrzałem ten filmik powyżej o robieniu poziomów i podjarałem się bardziej niż wszystko co do tej pory widziałem o tej grze. Kupuje preorder jeśli tylko dadzą nam takie zajebiste rzeczy jak ta pułeczka do zestawu :D.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 27, 2010, 18:58:46 pm »
W koncu bede mogl kupic LBP 2, bo nie bedzie to juz tylko platformer ;]

Custom lvl z obsluga multi

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #97 dnia: Września 08, 2010, 20:00:24 pm »
Dostałem zapro do bety LBP2. Według info beta zaczyna się jutro.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #98 dnia: Września 08, 2010, 22:26:19 pm »
Z ciekawości, masz psn plus ?

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #99 dnia: Września 08, 2010, 22:45:25 pm »
Dostawaly osoby bardzo aktywne w LBP.

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #100 dnia: Września 08, 2010, 23:00:22 pm »
Wchodzę na skrzynkę pocztową i widzę, że zostałem zaproszony do bety LBP2, a ostatnio jakoś aktywnie w gierkę nie grałem, psn+ też nie mam.  8)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #101 dnia: Września 09, 2010, 07:37:48 am »
Farciarze, ja nic nie dostałem. :(

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #102 dnia: Września 09, 2010, 08:27:18 am »
Nie, ost. w LBP też nie grałem.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #103 dnia: Września 09, 2010, 08:28:05 am »
Farciarze, ja nic nie dostałem. :(

No ja też niestety nie, trudno, trzeba czekać do premiery albo szukać gdzieś po serwisach. Dla mnie najbardziej wyczekiwana gra tego roku, dla mojej dziewczyny chyba jeszcze bardziej  :lol:

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 44
« Odpowiedź #104 dnia: Września 09, 2010, 14:19:21 pm »
Były zapisy do bety jakiś czas temu, też już grałem.  8)
Wszystko od nowa, od początku...

Agst07

• Człowiek dobrej roboty
  • Visca el Barca!
« Odpowiedź #105 dnia: Września 09, 2010, 14:21:09 pm »
I jak wrażenia? ile jest leveli? i co można w nich robić?

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #106 dnia: Września 09, 2010, 15:44:45 pm »
Powiem tak, szału nie ma stare dobre LBP z nowymi gadżetami chociaż pozytywnie zaskakują, online nie testowałem bo serwery padły.
Gra czasem potrafi zaliczyć duży spadek klatek, ale wiadomo to tylko beta.
Będzie jak z starym LBP na początku podnieta, potem ładnie wygląda na półce.

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #107 dnia: Września 09, 2010, 17:03:04 pm »
Racja, single player to stary LBP tylko z nowymi gadżetami. Najmocniejsza strona tej gry to levele od graczy, gdzie możliwości tworzenia będzie ZNACZNIE więcej.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #108 dnia: Września 09, 2010, 21:02:26 pm »
Odpalilem bete i od razu wł. tworzenie własnego poziomu. Pograłem tylko chwilę ale napiszę od razu, żę jest duuużo nowości. Boty są wypaśne, można ich dodać kilka (nie wiem jakie jest max), ustawiać reakcję na graczy, przeszkody, zezwalać na skakanie, poruszanie się pomiędzy płaszczyznami oraz "zaprogramować". Do tego każdego bota można ubrać w kostium. Powiedzmy, że mamy sackkota zapisanego w kostiumach, 1 czy 2 kliknięcia i już kot chodzi z nami. Oprócz robocików sprawdziłem też maszynkę do tworzenia muzy, która jest równie wypaśna co robociki. Strasznie żałuję, że nie znam się na muzie bo możliwości są olbrzymie. Zapewne osoby uzdolnione na tym polu bez problemu wrzucą motywy z innych gier itp. Zauważyłem również, że dodano bramki takie jak or, and, nand i inne. Singla nie odpalałem, zostawię go sobie na pełną grę. Jak znajdę więcej czasu poszperam więcej i dopiszę co nowego jeszcze znalazłem.
btw
graficznie beta nie różni się od LBP1

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
« Odpowiedź #109 dnia: Września 10, 2010, 17:53:34 pm »
Grappling Hook trailer

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #110 dnia: Września 11, 2010, 14:10:46 pm »
Genialne.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #111 dnia: Września 11, 2010, 14:43:01 pm »
G. hook jest bardzo fajny. Z tego co zauważyłem, przyczepia się do najbliższego, możliwego materiału. Bardzo fajnie sprawdza się w parze z platformami wybijającymi sackb. w powietrze. Poza zabawkami, które były pokazane w trailerach MM dorzuciła kilka nowych materiałów. Jest kilka rodzajów szkła, materiał imitujący hologram, kilka nowych rodzajów gąbki, generator dymu. W LBP 1 do tworzenia wind najczęściej stosowało się siłowniki bądź łańcuch, w 2ce dodano narzędzie, które przesuwa wybrany element w lewo/prawo/góra/dół. Dorzucono też możliwość przesuwania obiektów w głąb tła, niestety w becie w/w nie działa.

Wiadomość scalona: Września 11, 2010, 20:07:15 pm
Heh minęły tylko 3 dni od rozpoczęcia bety a ludzie już ~1700 leveli wrzucili online.
« Ostatnia zmiana: Września 11, 2010, 20:07:15 pm wysłana przez aphelion »

maly_pinki

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #112 dnia: Września 12, 2010, 18:49:44 pm »
Mi od początku nie działa online, plansze single bardzo fajne zwłaszcza ta bez grawitacji.  :P

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #113 dnia: Września 12, 2010, 19:13:24 pm »
Mi od początku nie działa online, plansze single bardzo fajne zwłaszcza ta bez grawitacji.  :P
Nie jesteś w tym przypadku odosobniony...

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Września 12, 2010, 19:21:37 pm »
G. hook jest bardzo fajny. Z tego co zauważyłem, przyczepia się do najbliższego, możliwego materiału. Bardzo fajnie sprawdza się w parze z platformami wybijającymi sackb. w powietrze. Poza zabawkami, które były pokazane w trailerach MM dorzuciła kilka nowych materiałów. Jest kilka rodzajów szkła, materiał imitujący hologram, kilka nowych rodzajów gąbki, generator dymu. W LBP 1 do tworzenia wind najczęściej stosowało się siłowniki bądź łańcuch, w 2ce dodano narzędzie, które przesuwa wybrany element w lewo/prawo/góra/dół. Dorzucono też możliwość przesuwania obiektów w głąb tła, niestety w becie w/w nie działa.

Wiadomość scalona: Września 11, 2010, 20:07:15 pm
Heh minęły tylko 3 dni od rozpoczęcia bety a ludzie już ~1700 leveli wrzucili online.

A woda jest? W jednym DLC do LBP 1 była chyba, ale nie jestem pewien, bo nie kupowałem do LBP żadnych DLC :P Ciekaw jestem, czy przeszła do LBP 2 :P

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #115 dnia: Września 12, 2010, 19:37:45 pm »
A woda jest? W jednym DLC do LBP 1 była chyba, ale nie jestem pewien, bo nie kupowałem do LBP żadnych DLC Razz Ciekaw jestem, czy przeszła do LBP 2 Razz
Tak, wszystkei funkcje z DLC przeszly do LBP 2.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #116 dnia: Września 13, 2010, 07:32:44 am »
Woda była w patchu, nie w DLC.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #117 dnia: Września 13, 2010, 16:00:40 pm »
Woda była w patchu, nie w DLC.
a nie przypadkiem w DLC z piratami z Karaibów?

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #118 dnia: Września 13, 2010, 16:08:29 pm »
Nie.

prart

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 95
  • PSN ID: prarts
« Odpowiedź #119 dnia: Września 14, 2010, 09:04:26 am »
w DLC jesli chciales robic levele z woda, w patchu jesli chciales w nie grac.