Cóż w moim przypadku sytuacja jest nieco inna... PS 3 jest moją pierwszą konsolą stacjonarną, ale to nie znaczy, że historii w graniu nie miałem, po prostu wychowywałem się na PC
Z mega klasyków jakie odpalałem ostanimi czasy (czytaj ostatnie miesiące) to Mechwarrior 2 który o dziwo uruchomił mi się na Viście bez żadnych patchy
(a gra ma napisane na płytce "Special Edition For Windows 95"
) ze względu na ostatnie darmowe wydanie to Mechwarrior 4 polecam się wczytać na
www.mektek.net chyba jeden z lepszych symulatorów mechów za darmo...
Homeworld 1 - w to to regularnie gram i wracam, po prostu nie ma lepszego space RTS'a, chyba nawet Homeworld 2 nie jest lepszy...
Z takich mega klasyków, do których niestety już nie wracam, albo z braku czasu, albo braku chęci bawienia się w odpalanie na obecnych kompach to Lotus 3, Car And Driver, MDK czy też Commanche 1 od NovaLogic, ktoś jeszcze kojarzy tą firmę, zanim zaczęli wydawać nisko budżetowe tasiemce?
Mieli naprawdę świetne "lekkie" symulatory... Taki F-22 Lightning 3 do tej jest świetny, model lotu miał idealnie wypośrodkowany między realizmem a radością z gry.
Jak już przy symulatorach jesteśmy, to w sumie jest moja największa nostalgia z dawnych lat... Nikt już tego nie robi, do tej pory pamiętam najlepsze części Rainbow Six (jedynka i Rogue Spear) które były mega ciężkimi grami, a teraz to zwykła rozpierducha, to samo z Ghost Recon, o symulatorach lotu nie będę wspominał, bo praktycznie przestały istnieć nawet w formie zręcznościowych latadeł jak Ace Combat (chyba tylko na PSP wydają tytuły, nowego tytułu tej marki na konsole stacjonarne kompletnie nie widać
)
to chyba tyle ode mnie...