Ostatnio w końcu mój dobry przyjaciel znalazł sobie mieszkanie z porządnym internetem i podłączył swoją prawie że nówke konsolę do internetu. Założyłem sobie swoje konto u niego na konsoli co by chłop mógł pościągać sobie gry, które do tej pory kupiłem na PSN.
Mam też wykupionego PS+, które działa podobnie jak przy kupowaniu na 5 osób jak sie okazuje. Dopóki na jego konsoli jest mój profil to bez problemu może grać z swojego profilu na grach kupionych z mojego konta, wliczając w to tytuły dostępne na PS+.
Jeszcze lepszym motywem jest to, że gdy wszedłem na PSNie w historię pobierania, miałem tam około 260 wpisów z listą wszystkiego co do tej pory ściągałem. Najlepszy motyw był taki, że wybierając dowolny element z tej listy mogłem go pobrać ponownie bez żadnego problemu, wliczając w to gry z wszystkich poprzednich miesięcy PS+ a nawet LBP które dostałem w pierwszym miesiącu za wykupienie plusa.
Póki co ten system działa, kumpel się cieszy bo może pobrać wszystko co ja do tej pory otrzymałem z plusa i bez problemu grać. Jeżeli dalej tak będzie, to na nastepny rok zrzucamy się na dwóch
Mam nadzieje, że po tym wpisie prawo Murphiego nie zadziała i Sony nie usunie takiej możliwości, ale stwierdziłem, że takim odkryciem warto się z Wami podzielić