Nowy PES jak co roku, tak i nowa FIFA, kolejne starcie, dla niektórych PES wraca na tron, dla innych ( w tym mnie ;P ) dalej będzie lizać buty
A tak poważnie, to ocenie jak zagram w demko, o ile o FIFIE mam bardzo dobre zdanie bo zagrywam się cały czas ( aktualnie w World Cup ) to PES jeszcze mnie nie przyciąga, ciągle wieje dla mnie archaizmem i nie uznaje gadania, że fifa to arcade a PES symulacja, bo żadna tam symulacja piłki nożnej, ale ok, ktoś sobie widzi inaczej, jego problem
Co nowego ? O dziwo zmienia się system podań na który narzekali gracze, mnie tam osobiście odpowiadał, teraz będzie trudniej podać piłkę, więcej będzie zależało od ustawienia, kierunku podania i oczywiście umiejętności gracza.
Wyeliminowaliśmy efekt podań „pingpongowych”. Teraz podania zależą od realistycznych warunków, innych dla każdej sytuacji na boisku, dzięki czemu już żadne podanie nie będzie takie samo. Pracowaliśmy również ciężko nad SI bramkarzy i lobami. Już wkrótce przybliżymy Wam wprowadzane zmiany.
Dalej Personality +
Funkcja Personality+ pozwala na stworzenie bazy danych statystyk zawodników występujących w grze oraz śledzenie ich postępów i umiejętności przy pomocy 36 atrybutów i 57 cech. Marka EA SPORTS FIFA korzysta z sieci 1700 specjalistów rozmieszczonych na całym świecie, zajmujących się obserwacją piłkarzy i tworząc w ten sposób jedną z najbardziej wiarygodnych baz danych na ich temat
No i możliwość robienia własnych przyśpiewek kibiców, przypisywania do konkretnych klubów w konkretnych chwilach, już widzę jak na San Siro zaraz po wyjściu zawodników zagra Pazza Inter Amala
Teraz możesz importować do gry ulubione stadionowe przyśpiewki i przypisywać je do różnych zespołów i lig. Możesz ustawić, kiedy hymn i stadionowe hity Twojego ulubionego klubu mają być odtwarzane — podczas prezentacji zespołów, w przerwie, po zdobyciu bramki... a nawet po przegranym meczu. Możesz też przypisać konretne ścieżki do stworzonego prz ez siebiepiłkarza, aby móc usłyszeć swoje imię skandowane na Old Trafford czy San Siro. Możesz też ułożyć w grze swoją własną listę odtwarzania składającą się z Twoich ulubionych utworów.
To tyle nowości, reszta to oczywiście usprawnienia i tak już świetnej rozgrywki ( większa walka o górne piłki przy stałych fragmentach ). Można spodziewać sie masy lig, klubów, dużej ilości trybów i świetnego online, który nie zawodzi i w który ciągle gra się bez lagów.