Odkopuję.
Czemu grafa jest taka kijowa na ps3? Aliasing aż razi po oczach, mała ilość obiektów otoczenia, często słabe tekstury. To u mnie się coś zjebało, czy rzeczywiście nie jest najlepiej? Może wina patcha 1.02 (swoją drogą 40 min aktualizacji). I niestety mam wrażenie, jakbym siedział i grał w sklepie, albo ściągnął darmową wersję apka na smartfonie, gdzie atakują nas reklamy płatnych funkcji rozszerzających jej możliwości. Na mapie co chwilę odnośniki do płatnych DLC, przy wyborze fury symbol torby z zakupami, sklepik to apogeum (jak nazwa wskazuje). Na razie gubię się w tej całej dodatkowej zawartości. Jebać EA.
Gra się niezwykle przyjemnie, świetny klimat i time triale wypadają znakomicie (trasa nocna z piorunami, zaporą i Carrerą GT na trasie - grubiutko). Co prawda przejechałem dosłownie kilka wyścigów, ale jest bardzo pozytywnie. Widać, że Criterion zapożyczyło z Burnouta kilka elementów (jak np. zapowiedzi przed wyścigami, czy wstawki z narratorką). Szkoda tylko, że fury nawet w trybie pokazowym nie wyglądają szczególnie (nie spodziewałem się poziomu GT5 i photo mode, ale jednak). Co najważniejsze - jest fun i to wystarczy.