Witam. Nazywam się Tomasz Borczyk i niektórzy mogą mnie znać ze zlotów fanów nintendo, bądź z jakiegoś forum. Od dłuższego czasu interesuję się Japonią. W końcu postanowiłem założyć stronę poświęconej w całości niej. Site wystartuje w kwietniu 2005 roku, czyli mam wiele miesięcy na przygotowanie jej.
Moim celem jest utworzenie strony z maksymalną ilością tekstów, a potem tylko dodawanie pojedynczych artykułów. Zapewne denerwuje was przeglądanie nowych stron, klikanie na działów i oglądanie napisu: 'DZIAŁ W BUDOWIE '. Chcę temu zapobiec.
Jestem otwarty w stu procentach na jakąkolwiek współprace. News, artykuł, wzmianka o czymś, cokolwiek! Jakikolwiek wkład w rozwój nippon.pl zostanie wspomniany w dziale redakcja. Teksty nie muszą być profesjonalnie napisane, ale napisane przez fana KKW.
Oto działy, do których można pisać:
newsInformacje z Japonii, na przykład ile jeździ Shinkansen, kiedy jest premiera nowego filmu Takeshi Kitano, lub jaki jest najpopularniejszy zawód w Japonii.
życie w JaponiiAnegdoty Japończyków, lub Polaków, którzy byli lub mieszkali w KKW.
tradycje i świętaJak wiadomo świąt w Japonii jest bardzo dużo, więc znajdą tu się opisy takowych.
kuchniaPrzepisy na różne skośnookie przysmaki.
trochę historii Najważniejsze wydarzenia KKW.
samurajowie Wszystko co dotyczy szlachty japońskiej.
gejszeParę słów apropo nippońskich ‘zabawiarek’
ninjaTo co wiedzieć trzeba o niewidzialnych zabójcach.
książki Książki o sztukach walk, samurajach i innych.
filmyDzieła japońskiej kinematografii.
manga’n’anime Samurai Champloo, Dragon ball i takie tam…
gry Typowo japońskie gry takie jak np. Mr. Mosquito
muzykaSkośnookie pobrzdękiwania.
japoński stuffElektroniczne koty, aparaty wielkości paznokcia i tym podobne
japońskie firmyOpisy japońskich firm (np. NINTENDO, MITSUBISHI, TOYOTA, CAPCOM)
a także
aikido
kendo
iaido
jujitsu
karate-do
judo
sumo Kontakt E- mail mrpiki@denco.pl
GG 7158671
Mobile 606701902
pozdrawiam,
T. Borczyk