Gra jest długa, ale mało urozmaicona i pod koniec mnie nudziła. Wypatrywałem końca. Jest bardzo podobna do jedynki, niemal identyczna jeśli chodzi o mechanikę gry i konstrukcję plansz. Jak nie lubiłeś(aś) jedynki, to mała szansa na polubienie dwójki - są tak podobne.Trochę nowości w kwestii łamigłówek, ale dosłownie tyci tyci. No i proste to wszystko, takie oczywiste co robić, żeby przejść dalej.
Grałem w lokalnym co-opie (w sumie to tylko z powodu odwiedzin zakupiłem grę) i gra momentami niemiłosiernie wku
rwiała z powodu kamery - czasami tak idiotycznie kadrowała, że nie dało się grać. Nie widać było ani mnie, ani drugiego gracza, nie robiła szerokich ujęć a pokazywała na dużym zbliżeniu środek planszy pomiędzy nami. Tego typu operatorskie atrakcje był częste. Grając solo oczywiście takich problemów nie ma i tak pewnie grali testerzy
Grafika i muzyka przezaj
ebiście wspaniała. To
bardzo atrakcyjna dla oka i ucha gra. Nadaje się także idealnie do grania z dziećmi - nie jest jakoś szczególnie brutalna, w co-opie jest możliwość pomagania/prowadzenia małolata, jest kolorowa i ma łatwo wyczuwalny klimat baśni.