Autor Wątek: Legendarne MDK 2 powróci w wersji HD  (Przeczytany 2782 razy)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
Legendarne MDK 2 powróci w wersji HD
« dnia: Czerwca 27, 2010, 12:11:09 pm »
Niewielu graczy już pewnie pamięta znakomitą serię MDK, której pierwszą część pod koniec ubiegłego wieku wprowadziła na rynek firma Shiny Entertainment, Inc., drugą zaś zafundowało nam BioWare do spółki z Interplay’em. W zasadzie to nic nie szkodzi, ponieważ właśnie MDK 2, w odświeżonej formie, trafi w najbliższym czasie na platformy Nintendo Wii oraz PC.

W przypadku konsoli Nintendo, gra pojawi się w usłudze WiiWare pod koniec tego roku. Jeżeli zaś chodzi o edycję PC, to twórcy szykują nam mocno ulepszony remake dostosowany do wysokich rozdzielczości, co widać po podanym tytule - MDK2 HD. Będzie on dostępny w dystrybucji elektronicznej w serwisie Beamdog w 2011 roku, aczkolwiek autorzy zaznaczają, że nastąpi to niedługo po premierze edycji na Wii. Zatem celujemy w styczeń/luty.

Warto dodać, że w obu przypadkach dostosowaniem gry do współczesnych wymagań zajmuje się firma Beamdog, założona przez weterana BioWare - Trenta Ostera. W jej skład wchodzą również ludzie, którzy byli związani z produkcją oryginalnego MDK.

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
Odp: Legendarne MDK 2 powróci w wersji HD
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2010, 15:20:48 pm »
Wolałbym pierwsze mdk- to było zajebiste :]

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2010, 15:25:18 pm »
Już myślałem, że na PSN/XBL. NIE KUPUJĘ!  :evil:

mic

• Budowniczy socjalizmu
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2010, 15:48:14 pm »
tez bym wolal pierwsze, bo w mdk 2 te misje profesorkiem mnie denerwowaly :)

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2010, 15:58:48 pm »
no ja też

a co do misji profesorka..też mnie strasznie wkurzały, za to Maxem mi się zajebiście biegało.
A pamięta ktoś ten myk koło takiej wielkiej wieży na którą trzeba było dolecieć jetpackiem? Męczyłem się, męczyłem, a potem z dość dużej wysokości zobaczyłem jakiś błąd na podłodze, zeskoczyłem i okazało się że to była platforma która uniosła mnie na sam szczyt.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 28, 2010, 16:52:13 pm »
Maxem się grało najlepiej, potem Kurtem, a doktorek wkurzał niesamowicie. Miałem pamiętam oryginała na PC w dużym jeszcze kartonowym pudle :D

Niebieski

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 28, 2010, 19:49:16 pm »
no ja też

a co do misji profesorka..też mnie strasznie wkurzały, za to Maxem mi się zajebiście biegało.
A pamięta ktoś ten myk koło takiej wielkiej wieży na którą trzeba było dolecieć jetpackiem? Męczyłem się, męczyłem, a potem z dość dużej wysokości zobaczyłem jakiś błąd na podłodze, zeskoczyłem i okazało się że to była platforma która uniosła mnie na sam szczyt.

Hehe, winda na szczyt, na szczęście też udało mi się na niej stanąc, nieźle sie zdziwiłem  :lol: