Powiem Wam, że dla mnie to prawdopodobnie must have. Połącznie Onimushy z Demons Souls wypada wyśmienicie i w sumie zawsze o takim czymś marzyłem. Jest ostro skillowo, combosy, ataki na wykończenie, itemy, statusy (slow, burn itp.) no i sporo loota. Do tego różne postawy, które możemy płynnie zmieniać praktycznie w każdym momencie (atakujemy z low stance - blok - w trakcie bloku zmieniamy na high stance - atak z wykończeniem specjalem - R1 + O - strzepujemy krew z miecza i chowamy do pochwy - PIĘKNE). Do tego postawy wpływają na combosy - osom. Nie wiedziałem jeszcze jak używać ognistych bronii itp. Można odblokowywać skróty jak w Soulsach, przyzywać innych, widać mocną inspirację tytułem od FS. Jeżeli to rzeczywiście jest alpha to już się nie mogę doczekać ostatniej wersji kodu.
Ja jestem bardzo mocno na tak i nie wiem co Iras gada, że gra się nie nadaje w tym stanie do pokazywania.
Ani to krap, ani to BB nie podskoczy.
Otóż to, ale zapowiada się solidny i przemyślany tytuł. Kolejna gra, która oddzieli chłopców od mężczyzn.
Edit: zajebiście mi się też podoba, że przeciwnicy mają swoją staminę, zmiana broni zarówno u nas jak i u przeciwników zajmuje czas, bo wymaga naturalnej animacji, co daje otwarcie do ataków, są dobicia na glebie, przeciwnicy na skraju przepaści stają na jednej nodze i próbują złapać równowagę.