Mnie wampirzyca nawkurwiała strasznie. Dziwnie było bo zginąłem z 5 razy przynajmniej na niej i strasznie mnie orała, nawet z pomocą innych ludzi. Dopiero jak się wyuczyłem jej ruchów to dałem rade. Może to wina była ciulowych broni. Za to jak już ją pokonałem normalnie i zdobyłem drugi znak to na zmierzchu jak poleciały fajne bronie to już wpadałem jako phantom pomagać innym graczom i jak taran solo robiłem całą mape
Najlepszą broń to miałem po pokonaniu red phantoma jakiegoś kolesia. Jak się ich ubije to dropią któryś z swoich założonych itemków. W ten sposób wpadła mi katana Raikiri. Elektryczna niebieskiej rzadkości, ale za to z skilem skalującym atak pod SPIRIT. A że miałem coś 13 spirit żeby wszystkie duszki miały max bonusy to ta niebieska katana wyciągała ponad 200 ataku i zawsze lepiej wychodziła z dmg niż cokolwiek innego co miałem.
@bojawiem
Po długim grindowaniu expa na wampirzyce kiedy nie mogłem jej pokonać wbiłem coś 45lv i bardzo się poduczyłem zmieniać w trakcie walki stance. Wysoki stance idealnie na ogry pasował, ale np jak masz elementarną broń to low stance idealnie sie przydaje żeby zadać dużo ciosów i wbić status.
Odpędzanie aury przez wciskanie R1 to tylko jedna z funkcji. Jak się dobrze to opanuje to jesteś maszyną do zabijania bo stamina Ci się może nawet cała odnowić wtedy.
Ogólnie dla mnie super gra, cód miód szczególnie z systemem walki, który nie jest tak prosty jak się wydaje, ale po opanowaniu robi się super akcje. Na plus również to, że można oprócz pomagania innym w postaci ducha jak w DS, można również po prostu co-opa robić i przejść w dwie osoby dowolną misje. Można wtedy się nawzajem podnosić