Nie będę się sprzeczał. Mnie w zupełności wystarczy, jak na GO czytam, że Bloodborne to graficzny top z niesamowitymi teksturami i płynna animacją, bądź Dc jest wizualnie o kilka okrążeń przed innymi grami wyścigowymi.
Eks na Soni, zatem broniony. Gdyby NiOh w takiej formie na X'a wyszedł salwy śmiechu przez kilkanaście stron wojen byłyby odpalane - 2k17 i 720p i animacja gubiąca klatki, no litości.
Kyo, mam na liczniku 96 godzin w tej grze i ani razu nie określiłbym ja mianem "bardzo ładna". Niemal cały czas jest ten sam poziom, który nazwałbym przyzwoity.
I nie zaczynaj z ustawieniami odbiornika, ponieważ jeżeli gra kosi wizualnie, to obroni się bez zabawy suwakami, zawsze.
Oczywiście zgadzam się, że niektórym grom dany tryb pomaga - vide Krwiste i Gearsy 4 dobrze na kinowym się sprawdzają, ponieważ całość jest stonowana i zyskuje na tym klimat, ale nie dajmy się zwariować, by ustawiać coś specjalnie pod grę.
Powiem ci, że odwiedził mnie ostatnio mój Przyjaciel. Rozsądny, inteligentny facet, który nie bawi się w konsolowe wojenki. Stoi po stronie marki Sony, ale sprawiedliwie potrafi ocenić. Stwierdził, że XS jest śliczny, lubi jak gra jest płynna, kpi z stanu branży - wiesz, przepustki sezonowe, naprawianie gier miesiącami po premierze.
Pożyczyłem mu jakiś czas temu Uncharted 4, Raczeta i Klanka, Doom, pograł u mnie w Battlefield1. Zachwycał się jakością grafiki i chwalił Doomiastego za animacje - zanim przeszedł do obozu konsol był blacharzem, zatem do standardu 60 k/s od lat jest przyzwyczajony.
Jak załączyłem NiOh i The Last Guardian, parsknął wręcż śmiechem twierdząc, że wygląda to jak z poprzedniej generacji. TLG kupiłem jakiś czas temu, ale nie grałem do tego momentu. Mnie generalnie nawet się podoba, choć szkoda tych trzydziestu klatek. Nat również powiedziała, że Trico świetnie wygląda.
Ale NiOh ciężko było wybronić. Stwierdził, że gra jest brzydka, i że jak tak mają się prezentować gry na kombo Pro + topowy tv. to on zostaje przy swojej wysłużonej PS4 i Panasoniku z 2k14.
Coś tam jednak próbowałem bronić, ale trudno mu nie przyznać racji, choć ocenił surowo wg mnie.
Natomiast DkS pierwszego nie doceniłem, ponieważ nie było za co. Gra średnio atrakcyjna wizualnie, która nie potrafi 30 klatek utrzymać, a w jednej z aren ledwo w 16 zipie....6/10 to i tak łaskawa ocena za to była.