Pobawiłem się trochę nową konsolką Sony i jestem zauroczony
Sama konsola robi olbrzymie wrażenie, jest masywna, wielki ekran, no po prostu super. Nie przeszkadza mi wielkość konsoli, tak samo jak ludziom nie przeszkadza tablet. Konsolkę noszę w torbie, więc nie widzę problemu. Design jest bez zarzutu, aczkolwiek z początku ciężko się oswoić z analogami, są małe i wydają się mało praktyczne, ale po kilkunastu minutach nie stanowiły problemu.
Samo menu jest ok, w tle leci przyjemna muzyczka, ale układ szału nie robi, do tego menu można sterować tylko za pomocą dotyku ( chyba, że nie znalazłem innej opcji ).
Doskwiera mi brak flasha, mam nadzieję, że w końcu jakoś Sony temu zaradzi, skype także by się przydał, do tego nie obraziłbym się o większe możliwości konsoli. Swoją drogą, podoba mi się podejście do instrukcji, brakuje ich w pudełkach, ale są w wersji elektronicznej, bardzo fajnie podane.
Gry wyglądają super, Uncharted wygląda świetnie, ale jest gra, w której dostajemy wprost orgię kolorów. Jest to Rayman Origins, żałuję, że mam tylko demo, ale niedługo pewnie kupię pełną wersję, gra wygląda fenomenalnie, po prostu pięknie. Bez kitu, gra, którą trzeba mieć na ten sprzęt, bardzo polecam.
Tak samo jak polecam konsolę, Vita jest świetna, tego potrzebowałem, teraz tylko czekać na więcej gier