Nie wiedziałem, że 3DS dostanie pojemnościowy OLED o wysokiej rozdzielczości, touchpad, żyroskop i dwie gałki
Gdyby nie 3D (które podobno lepiej sprawdza się na papierze niż w praktyce), Nintendo miałoby niewiele do zaoferowania.
3ds ma żyroskop, touchscreen też jest przecież. Boli tylko brak drugiego analoga. Co do 3d to większość osób które widziała to na żywo zachwala 3dsa za efekt ds jak i samą jakość ekranu dlatego nie wiem czemu tak psioczysz.
Ja pozwolę się nie zgodzić z tobą. PSP2 ma przewagę hardware-ową w postaci:
Faktycznie ma wiele bajerów ale nie uznawałbym tego jako dużo większą przewagę. Piszesz to subiektywnie albo nie wiesz o wielu rzeczach.
- duuużo większy, lepszy wyświetlacz
- Tu się zgadzam. Większy i rozdzielczość większa o 170% (policzyłem pixele, srsly). Za to 3ds ma 3d. - dwa touchpady - co może byc ewo/rewolucją w sterowaniu i interakcją z grami
- Na plus.- żyroskopy / czujnik położenia w przestrzeni
- Tak, 3ds ma 3 akcelerometry połączone z trzema żyroskopami (lepiej niż wii lol). W praktyce dokładnie to samo co psp2.- dwa analogi
- Tutaj na plus, też wolałbym 2. Można wykorzystać TS jako drugi analog, w strzelankach akurat TS się sprawdza nieźle (metroidPH).- gps-a służącego również do gier
- Ja jednak potraktowałbym to jako malutki bajer. W telefonie też mam gps i nie widziałem jeszcze ciekawej gry która to wykorzystuje.- kamerka służąca do gier a'la eye-pet czy The Eye of Judgment
- Hihihi. Głównie dlatego pisze tego posta bo serio się nie popisałeś. [bierze oddech...] 3DS ma 3 kamerki. 2 z tyłu ekranu będzie można wykorzystać robienia zdjęć stereoskopowych i może nawet nagrywania filmów w 3d. Te kamerki będą też wykorzystywane do gier Augmented Reality (z obrazem 3d oczywiście, jako jedyny sprzęt na świecie). Kamerka z przodu ma wbudowane oprogramowanie do rozpoznawania twarzy, wykrywania uśmiechu i emocji. Gierki takie jak eye pet będziesz miał w dniu premiery (nintendogs) i pieski będą mogły rozpoznać jak się uśmiechasz czy machasz do nich. 3ds oferuje dużo więcej w tym temacie i to nie tylko od strony hardwareu ale też softu i połączenia tym z wyświetlaniem 3d.- no i oczywiście duuuzo lepsze bebechy
- Niby tak ale z drugiej mańki nie ma jeszcze (albo nie widziałem. lol) żadnego direct screena z psp2 a za to z 3dsa mase i wiem że prezentuje się to świetnie (patrzmy na residenty, mgsa, doa i a nie japońskie pierdy). Faktyczne różnice w grafie będzie można oceniać po premierze obu sprzętów. Nie sadzę że to będzie mega przepaść jak Wii-Ps3.3DS ma za to:
- dwa wyświetlacze, które mają (miały) beznadziejne zastosowanie w 95% grach.
- Też wolałbym jeden większy ale nie przesadzałbym z beznadziejnością. Teraz wiadomo że wszystko będzie się skupiać na górnym ekranie dlatego TS będzie jakby podręcznym menu a nie równoważnym ekranem. Ja osobiście bym to traktował jako bajer na równi z 2 touchpadami w psp, przydatne w sterowaniu ale bez orgazmu.- średni efekt 3D, przez który gry słabiej wyglądają/działają oraz przez który bateria wyczerpuje się dużo szybciej
- Większość osób które widziała 3dsa w akcji na 3d czy tych konfach ostatnio mówi że efekt jest wyśmienity i są nim pozytywnie zaskoczeni. Bateria będzie ciągnęła podobnie długo co w psp2. Łaj soł cirrus?
Wiadomość scalona: Stycznia 27, 2011, 22:06:28 pmhttp://gamrfeed.vgchartz.com/story/83756/gamestop-has-ngp-for-pre-order-with-ludicrous-price/EPIC LOL. 3500 złotych? Ja jednak bym wybrał w tej cenie 3dsa, ps3 i dwa tuziny gier.
poj**ało gamestop z tą ceną, ciekawe czy ktokolwiek normalny już składa u nich pre ordery.
Przecież nikt tego nie kupi jak będzie droższe jak 300 dolców i czegoś takiego bym się spodziewał. Ciekawe.